5 SID.ir | بررسي اثر روش هاي مختلف مصرف روي و منگنز بر خصوصيات کمي و کيفي گندم

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر روش هاي مختلف مصرف روي و منگنز بر خصوصيات کمي و کيفي گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات روش هاي مختلف کود دهي روي و منگنز بر عملکرد کمي و کيفي گندم، آزمايشي گلداني در سال 1387 به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با 3 تکرار در گلخانه مزرعه تحقيقاتي دانشکده کشاورزي دانشگاه آزاد اسلامي واحد ساوه به اجرا در آمد. فاکتورهاي اين آزمايش شامل 3 سطح مصرف خاکي منگنز، دو سطح محلول پاشي، 3 سطح مصرف خاکي روي، دو سطح محلول پاشي بود. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد که بيشترين عملکرد دانه در غلظت 5 ميلي گرم بر کيلوگرم مصرف خاکي منگنز و 10 ميلي گرم بر کيلو گرم مصرف خاکي روي به دست آمد. نتايج نشان داد که کاربرد خاکي کود منگنر موجب افزايش معني دار عملکرد دانه، وزن هزار دانه، تعداد دانه در سنبله، غلظت و محتواي روي و منگنز در دانه و غلظت روي و منگنز در اندام هوايي گرديد، در صورتي که محلول پاشي منگنز فقط غلظت منگنز و روي در دانه، محتواي منگنز دانه، غلظت منگنز و روي در اندام هوايي را بصورت معني دار افزايش داد. بر طبق اين آزمايش کاربرد خاکي کود روي موجب افزايش معني دار شاخص هاي عملکرد، تعداد پنجه بارور، غلظت و محتواي روي و منگنز در دانه و غلظت روي و منگنز در اندام هوايي گرديد و در مورد تعداد پنجه و درصد پروتئين افزايش معني داري را نشان نداد، همچنين نتايج نشان داد کاربرد عنصر روي به صورت محلول پاشي در مقايسه با شاهد موجب افزايش معني دار عملکرد دانه، غلظت و محتواي روي و منگنز در دانه و غلظت روي و منگنز در اندام هوايي گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی