مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم و فنون هسته اي اطلاعات شماره: 1392 , دوره 34 , شماره 1 (مسلسل 63) ; از صفحه 60 تا صفحه 64 . عنوان مقاله: بررسي خاصيت ضد باکتري اسانس روغني دانه هاي زيره سياه پرتوديده با تابش گاما نویسندگان: سيحون مرضيه, رجايي رسا*, حسيني سيده ليلا, شيخ نصيري سارا, سرابي مونا آدرس: * پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران، تهران ایران چکیده: خاصيت ضد باکتري اسانس روغني استخراج شده از دانه هاي زيره سياه پرتوديده با تابش گاما با روش هاي انتشار از ديسک و تعيين حداقل غلظت مهارکنندگي (MIC) و حداقل غلظت کشندگي (MBC)، مورد بررسي قرار گرفت. دانه هاي زيره سياه در سيستم گاماسل 220 با منبع کبالت (60Co) 60 در دزهاي صفر، 10 و 25 کيلوگري پرتودهي شدند. سپس اسانس روغني نمونه ها با روش کلونجر استخراج و ميزان خاصيت ضدباکتري آن ها با روش انتشار از ديسک بر روي چهارگونه باکتري اشريشيا کلي (ATCC 25922)، سودوموناس آئروژنز (ATCC 27853)، باسيلوس سوبتيليس (ATCC 6633) و استافيلوکوکوس اورئوس (ATCC 29213) در دو محيط کشت PCA و MHA بررسي شد. سپس قطر هاله هاي عدم رشد آن ها مورد مطالعه قرار گرفت. هم چنين اثر ضدباکتري اسانس روغني با آنتي بيوتيک هاي سيپروفلوکساسين، کلرامفنيکل و جنتامايسين در شرايط مشابه مقايسه شد. حداقل غلظت مهارکنندگي (MIC) و حداقل غلظت کشندگي (MBC) روغن ها نيز برروي سوسپانسيون باکتري هاي مذکور تعيين شد. نتايج به دست آمده، خاصيت ضد باکتري اسانس روغني استخراج شده از دانه هاي زيره سياه پرتوديده را نشان داد. به علاوه، مشخص شد که باکتري هاي گرم مثبت باسيلوس سوبتيليس و استافيلوکوکوس اورئوس نسبت به اسانس روغني حساسيت بيش تري در مقايسه با باکتري هاي گرم منفي اشريشيا کلي و سودوموناس آئروژنز دارند. نتايج هم چنين نشان داد که خاصيت ضدباکتري اسانس روغني به دست آمده از دانه هاي زيره سياه پرتو ديده با دز 25 کيلوگري کاهش ناچيزي داشته است. کلید واژه: پرتو گاما(Q2)زيره سياه(Q2)اسانس روغني(Q2)خاصيت ضدباکتري(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: شاخص بنیه بذرSclerotinia sclerotiorumاشعه گاماسرعت جوانه زنیکاکوتیعصارهبادرنجبویهرازیانه ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: زيره سياهبررسي اثر کود دهي بر ترکيبات شيميايي اسانس زيره و فعاليت ضد ميکروبي آندانه هاي روغنيبررسي اثرات پرتو گاما بر بار ميكروبي و تركيبات موثر زيره سياهزيره سياه مقالات همایشی مرتبط: بررسی سینرژیستی اسانس آویشن شیرازی و آنتی بیوتیک ها بر روی استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از بیماران و مواد غذاییدورکنندگی اسانس گیاهان دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum) و نعنا (Mentha piperita) بر شپشه برنج (Sitophilus oryzae) از دیدگاه فنی و اقتصادیگزارش تجربه و کارکرد مروری بر اثرات فارماکولوژیک زیره سبزارزیابی خواص ضد میکروبی اسانس دانه گیاهان رازیانه، زیره سیاه و زیره سبز بر قارچ Botrytis cinerea تحت شرایط In vitroاثرات ضد باکتری اسانس و عصاره زیره سبز (Cuminu cyminum) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر علیه باکتری لاکتوکوکوس گارویه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 62 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Word ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی