4 SID.ir | بررسي خاصيت ضد باکتري اسانس روغني دانه هاي زيره سياه پرتوديده با تابش گاما

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي خاصيت ضد باکتري اسانس روغني دانه هاي زيره سياه پرتوديده با تابش گاما

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی ایران، تهران ایران
 
چکیده: 

خاصيت ضد باکتري اسانس روغني استخراج شده از دانه هاي زيره سياه پرتوديده با تابش گاما با روش هاي انتشار از ديسک و تعيين حداقل غلظت مهارکنندگي (MIC) و حداقل غلظت کشندگي (MBC)، مورد بررسي قرار گرفت. دانه هاي زيره سياه در سيستم گاماسل 220 با منبع کبالت (60Co) 60 در دزهاي صفر، 10 و 25 کيلوگري پرتودهي شدند. سپس اسانس روغني نمونه ها با روش کلونجر استخراج و ميزان خاصيت ضدباکتري آن ها با روش انتشار از ديسک بر روي چهارگونه باکتري اشريشيا کلي (ATCC 25922)، سودوموناس آئروژنز (ATCC 27853)، باسيلوس سوبتيليس (ATCC 6633) و استافيلوکوکوس اورئوس (ATCC 29213) در دو محيط کشت PCA و MHA بررسي شد. سپس قطر هاله هاي عدم رشد آن ها مورد مطالعه قرار گرفت. هم چنين اثر ضدباکتري اسانس روغني با آنتي بيوتيک هاي سيپروفلوکساسين، کلرامفنيکل و جنتامايسين در شرايط مشابه مقايسه شد. حداقل غلظت مهارکنندگي (MIC) و حداقل غلظت کشندگي (MBC) روغن ها نيز برروي سوسپانسيون باکتري هاي مذکور تعيين شد. نتايج به دست آمده، خاصيت ضد باکتري اسانس روغني استخراج شده از دانه هاي زيره سياه پرتوديده را نشان داد. به علاوه، مشخص شد که باکتري هاي گرم مثبت باسيلوس سوبتيليس و استافيلوکوکوس اورئوس نسبت به اسانس روغني حساسيت بيش تري در مقايسه با باکتري هاي گرم منفي اشريشيا کلي و سودوموناس آئروژنز دارند. نتايج هم چنين نشان داد که خاصيت ضدباکتري اسانس روغني به دست آمده از دانه هاي زيره سياه پرتو ديده با دز 25 کيلوگري کاهش ناچيزي داشته است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 176
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی