4 SID.ir | اثر پرتو گاما بر برخي از ويژگي هاي فيزيکي- شيميايي، ترکيب هاي فراسودمند و خاصيت ضداکسايشي آب انار

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر پرتو گاما بر برخي از ويژگي هاي فيزيکي- شيميايي، ترکيب هاي فراسودمند و خاصيت ضداکسايشي آب انار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ایران
 
چکیده: 

فرآوري گرمايي تاثير قابل توجهي بر ترکيب هاي فراسودمند انار دارد. در اين پژوهش اثر دزهاي مختلف تابش گاما بر برخي از ويژگي هاي فيزيکي- شيميايي، ترکيب هاي فراسودمند، خاصيت ضداکسايشي و رنگ آب انار رقم هاي ملس ممتاز ساوه و آلک ساوه مورد ارزيابي قرار گرفت. پرتودهي در دزهاي 0 تا 3 کيلوگري تغيير معني داري در pH، قدرت اسيدي کل و مقدار مواد جامد محلول نمونه ها ايجاد نکرد. کاهش مقدار ترکيب هاي فنولي هم معني دار نبود. مقدار آنتوسيانين کل نمونه ها بعد از پرتودهي يک کاهش معني دار نشان داد؛ ميزان کاهش در آب انارهاي دانه انار ملس ممتاز و آلک ساوه به ترتيب، 34 و %29، و در آب انار ميوه کامل انار در حدود، به ترتيب، 32 و %30 بود. با افزايش دز پرتودهي، فعاليت ضداکسايشي نمونه هاي انار نسبت به کنترل روند کاهشي داشت اما معني دار نبود. پرتودهي آب انارها تفاوت معني داري در عامل هاي رنگ هانترلب ايجاد کرد. در اثر پرتودهي مقدار L* نمونه هاي آب انار نسبت به کنترل به صورت معني داري افزايش يافت، در حالي که مقادير a* و b* به صورت معني داري کاهش يافتند. به طور کلي مي توان نتيجه گرفت که اثر تخريبي دزهاي پايين پرتودهي بر ترکيب هاي فراسودمند و ويژگي هاي فيزيکي- شيميايي آب انار ناچيز است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 150
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی