10 SID.ir | بررسي تاثير اندازه و سطح ويژه دانه هاي تشکيل دهنده سيمان بر روي خواص دوغاب و سنگ سيمان چاه هاي نفت و گاز

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير اندازه و سطح ويژه دانه هاي تشکيل دهنده سيمان بر روي خواص دوغاب و سنگ سيمان چاه هاي نفت و گاز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده مهندسی نفت، مرکز مطالعات اکتشاف و تولید، پردیس پژوهش بالادستی، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران
 
چکیده: 

در تحقيق حاضر يک فرمولاسيون اصلاح شده جديد جهت ساخت و توليد سيمان کلاس G چاه هاي نفت ارائه گرديده است. از آنجايي که سيمان هاي توليدي کشور فاقد رئولوژي، زمان بندش و همچنين مقاومت مناسب مي باشند لذا يک فرمولاسيون جديد جهت ساخت اين سيمان در مقياس آزمايشگاهي ارائه گرديد [1]. کلينکر مورد استفاده با استفاده از سرندهاي آزمايشگاهي به اجزاي مختلف با اندازه هاي متنوع طبقه بندي شده و در نهايت با درصد مشخصي از گچ مخلوط و سيمان مورد نظر آماده سازي گرديد. سيمان آماده سازي شده يک محصول غيريکنواخت و دانه درشت تر نسبت به سيمان هاي موجود بوده و 50% ذرات تشکيل دهنده آن در محدوده 3 تا 30 m قرار گرفته اند که در مقايسه با سيمان هاي استاندارد کاهش 20 تا 30% در محدوده مورد نظر را دارا مي باشد. عليرغم وجود خصوصيات رئولوژيکي مناسب، سازگاري با افزايه هاي مختلف، زمان بندش مطلوب و همچنين کاهش آب مصرفي دوغاب به اندازه 10% که منجر به استحکام تراکمي 24 ساعته بالاتر سيمان نسبت به سيمان هاي معمولي مي شد از ديگر ويژگي هاي اين نوع سيمان مي باشند؛ اما سيمان مورد نظر به دليل درشت دانه بودن داراي استحکام تراکمي 8 ساعته کمتري نسبت به سيمان هاي استاندارد مي باشد. لذا سيستم توليد اين سيمان از حالت توليد با سيستم آسياب و سرند به توليد کامل با آسياب هاي گلوله اي تغيير يافته و محصولي کاملا همگن با سطح ويژه يکسان آماده سازي شد. نتايج کنترل کيفي سيمان مورد نظر نشان مي دهد که علاوه بر بهبود تمامي خصوصيات مورد بررسي، با کاهش آب به اندازه 10%، مقاومت تراکمي 8 ساعته به اندازه 21% نسبت به سيمان هاي استاندارد افزايش يافته است. همچنين اين سيستم داراي قابليت اجرايي کامل در کارخانجات توليدي داخلي مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 158
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی