برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1394 , دوره  25 , شماره  76 ; از صفحه 73 تا صفحه 83 .
 
عنوان مقاله: 

الگوي مصرف مواد غذايي، صبحانه و ميان وعده در دانش آموزان دوره اول متوسطه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* رامسر، دانشکده پرستاری و مامایی
 
چکیده: 

مقدمه: تغذيه مناسب براي حفظ سلامت در طول حيات ضروري است و عامل مهمي در يادگيري و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان به شمار مي آيد. سوء تغذيه در سنين نوجواني ممکن است بر تواناييهاي شناختي لازم براي يادگيري و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان تاثير بگذارد.
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعيين الگوي مصرف مواد غذايي، صبحانه و ميان وعده در دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر رامسر صورت پذيرفت
.
روش کار: در اين مطالعه مقطعي از نوع توصيفي تحليلي، 208 دانش آموز دختر و پسر دوره اول متوسطه مدارس دولتي به وسيله نمونه گيري خوشه اي انتخاب شدند. اطلاعات بوسيله پرسشنامه مشخصات دموگرافيک و پرسشنامه بسامد مصرف ماهيانه جمع آوري شد. داده ها با استفاده از آمار توصيفي و تحليلي (مجذور کاي و کروسکال واليس) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت
.
نتايج: بر اساس نتايج پژوهش بسامد مصرف مواد غذايي اصلي اکثريت نمونه ها (
56.2 درصد) در حد نامطلوب بوده است. 92.8 درصد از نمونه ها به خوردن صبحانه در منزل و 96.2 درصد آنان به خوردن ميان وعده در مدرسه عادت داشتند. 34.1 درصد از دانش آموزان شرکت کننده در پژوهش لبنيات، 10.6 درصد انواع گوشت، 13.9 درصد تخم مرغ، 17.4 درصد سبزيجات و 34.1 درصد ميوجات را هميشه مصرف مي کردند. ارتباط معني داري بين جنسيت واحدهاي مورد پژوهش با بسامد مصرف شير (P<0.02)، گوشت ها (P<0.00001)، تخم مرغ (p<0.004) و ترشيجات (P<0.04) مشاهده شد.
بحث و نتيجه گيري: نتايج اين پژوهش بر لزوم تمرکز بر ارتقاء وضعيت تغذيه دانش آموزان با آموزش تغذيه بصورت تدوين برنامه هاي آموزشي براي دانش آموزان و والدين و گنجاندن آن در برنامه آموزش مدارس تاکيد دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 322
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی