برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 87 تا صفحه 98 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه تاثير دانه كتان و گلرنگ بر تركيب اسيدهاي چرب زرده تخم مرغ و پاسخ تيتر آنتي بادي مرغان تخم گذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور تعيين اثر سطوح مختلف دانه هاي گلرنگ و كتان، بر تيتر آنتي بادي، كلسترول خون و زرده، تركيب اسيدهاي چرب زرده و نسبت اسيدهاي چرب امگا - 6 به امگا - 3 زرده تخم مرغ با 168 قطعه مرغ تخم گذار سويه هاي-لاين w-36 در قالب طرح كاملا تصادفي، با 7 نوع جيره غذايي در 3 تكرار ب ه مدت 12 هفته اجرا شد. مرغان با جيره هاي غذايي شامل جيره پايه فاقد دانه گلرنگ و كتان، سطوح 4، 7 و 10 درصد دانه گلرنگ، يا سطوح 4، 7 و 10 درصد دانه كتان تغذيه شدند. مشاهدات نشان داد كه تيتر آنتي بادي، سطح كلسترول خون و تخم مرغ تحت تاثير سطوح مختلف دانه گلرنگ و كتان قرار نگرفت. سطوح مختلف دانه گلرنگ و كتان بر درصد اسيدهاي چرب اشباع (مريستات، پالميتات و استئ ارات)، امگا-7 (پالميتولئات)، امگا- 9 (اولئات) و امگا- 3 بلندزنجير (ايكوزاپنتانوات و دوكوزاهگزانوات) تاثيري نداشت. در مرغان تغذيه شده با دانه گلرنگ وكتان، درصد اسيد لينولئيك زرده نسبت به شاهد به ترتيب روند افزايشي و كاهشي داشت. درصد اسيد لينولنيك زرده در تيمار كتان به طور معني داري افزايش يافت. نسبت اسيدهاي چرب امگا - 6 به امگا - 3 زرده تخم مرغ گروه هاي تغذيه شده با دانه كتان روند كاهشي و در تيمارهاي دانه گلرنگ روند افزايشي داشت. به طور كلي، مكمل نمودن دانه كتان و گلرنگ در جيره مرغان تخم گذار مي تواند باعث افزايش اسيدهاي چرب غيراشباع با چند پيوند دوگانه شود همچنين مجموع اسيدهاي چرب امگا- 3 و نسبت اسيدهاي چرب امگا- 6 به امگا- 3 زرده در تيمارهاي كتان به ترتيب افزايش و كاهش يافتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسینی واشان، س.، و افضلی، ن.، و ملکانه، م.، و ناصری، م.، و رسانی، ع. (1388). مقایسه تاثیر دانه کتان و گلرنگ بر ترکیب اسیدهای چرب زرده تخم مرغ و پاسخ تیتر آنتی بادی مرغان تخم گذار. پژوهش های علوم دامی ایران, 1(2), 87-98. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246426



Vancouver : کپی

حسینی واشان سیدجواد، افضلی نظر، ملکانه محمد، ناصری محمدعلی، رسانی علی. مقایسه تاثیر دانه کتان و گلرنگ بر ترکیب اسیدهای چرب زرده تخم مرغ و پاسخ تیتر آنتی بادی مرغان تخم گذار. پژوهش های علوم دامی ایران. 1388 [cited 2021May13];1(2):87-98. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246426



IEEE : کپی

حسینی واشان، س.، افضلی، ن.، ملکانه، م.، ناصری، م.، رسانی، ع.، 1388. مقایسه تاثیر دانه کتان و گلرنگ بر ترکیب اسیدهای چرب زرده تخم مرغ و پاسخ تیتر آنتی بادی مرغان تخم گذار. پژوهش های علوم دامی ایران, [online] 1(2), pp.87-98. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246426.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 155 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی