4 SID.ir | تاثير کوتاه مدت و بلند مدت مکمل سازي جيره با بره موم ايراني بر رشد و ايمني قزل آلاي رنگين کمان

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير کوتاه مدت و بلند مدت مکمل سازي جيره با بره موم ايراني بر رشد و ايمني قزل آلاي رنگين کمان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
 
چکیده: 

بره موم يک مخلوط رزيني پيچيده است که توسط زنبور عسل از جوانه و ترشحات گياهي جمع آوري و تحت تاثير آنزيم ها تغيير شکل پيدا مي کند. اثرات کوتاه و بلند مدت عصاره الکلي بره موم ايراني (EEIP) بر رشد و ايمني ماهي قزل آلاي رنگين کمان بررسي شد. ماهيان (با ميانگين وزني 30±3.2 گرم) با غذاي تجاري غني تکميل شده با غلظت هاي 0، 1، 2 و 5 گرم در کيلوگرم عصاره الکلي بره موم ايراني به مدت 96 ساعت و غلظت هاي 0، 0.5، 1 و 2 گرم در کيلوگرم آن به مدت 45 روز تغذيه شدند. کارآيي رشد ماهيان قزل آلاي رنگين کمان (وزن نهايي، طول کل، درصد وزن به دست آمده، نرخ رشد ويژه و شاخص وضعيت) به طور معني داري (P<0.05) تحت تاثير جيره تکميل شده با عصاره الکلي بره موم ايراني قرار گرفت. نتايج نشان داد که قبل از شروع مطالعه هيچگونه اختلاف معني داري در شاخص هاي ايمني گروه هاي مختلف ماهيان وجود نداشت. به طور معني داري فعاليت ليزوزيم سرم، کمپلمان و ايمنوگلبولين تام در همه تيمارهاي تحت مطالعه در کوتاه مدت و بلند مدت نسبت به گروه شاهد افزايش نشان داد. بر اساس نتايج کسب شده بره موم قادر است کارايي رشد و ايمني ماهي قزل آلاي رنگين کمان را بهبود بخشد.
متن کامل اين مقاله به زبان انگليسي مي باشد، لطفا براي مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.
لطفا براي مشاهده متن کامل اين مقاله اينجا را کليک کنيد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 105
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی