5 SID.ir | اثرات ضد کوکسيديوزي و ضد اکسيداني پودر سير و اسيدهاي آمينه گوگرددار در جوجه هاي آلوده با آيمريا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات ضد کوکسيديوزي و ضد اکسيداني پودر سير و اسيدهاي آمينه گوگرددار در جوجه هاي آلوده با آيمريا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

براي مطالعه اثرات ضد اکسيداني و ضد کوکسيديوزي پودر سير و اسيدهاي آمينه گوگرددار بر عملکرد رشد، دفع اووسيت مدفوعي، شاخص هاي استرس اکسيداتيو و حالت ضد اکسيداني جوجه گوشتي يک طرح اسپليت پلات 2´2´2 در نظر گرفته شد. 480 قطعه جوجه گوشتي در روز اول پرورش به طور مساوي به دو پلات مساوي تقسيم شدند. در روز 34 پرورش، 240 قطعه از جوجه ها با مخلوطي از گونه هاي آيمريا (7.5´102 اووسيت) به روش تلقيح دهاني آلوده شدند. در هر پلات 4 تيمار (جيره پايه، جيره پايه با 0.5% پودر سير، جيره پايه با 50% بيشتر از نيازهاي 2009 اسيد آمينه گوگرددار بر طبق راس 308 و جيره پايه با 0.5% پودر سير به علاوه 50% بيشتر از نيازهاي اسيد آمينه گوگرددار) با 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر قفس در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد که آيمريا، عملکرد جوجه هاي گوشتي را کاهش و مقدار نيتريک اکسايد (NO) و مالون دي آلدئيد (MDA) سرم را افزايش و فعاليت آنزيم سوپراکسيداز دسماتاز و گلوتاتيون پراکسيداز کبدي را بدون تغيير باقي گذاشت. کاهش رشد و افزايش NO و MDA در جوجه هاي آلوده نسبت به جوجه هاي سالم بيشتر بود. دفع اووسيت مدفوعي با مکمل نمودن پودر سير و اسيدهاي آمينه گوگرددار به طور معني داري (P<0.05) کاهش يافت. مکمل نمودن 0.5% پودر سير و اسيدهاي آمينه گوگرددار 50% بيشتر از نيازها، اضافه وزن روزانه را به طور معني داري افزايش و OPG، MDA و NO را کاهش داد، البته در فعاليت آنزيم هاي ضد اکسيدان در جوجه هاي آلوده به آيمريا تغييري نداشت.
متن کامل اين مقاله به زبان انگليسي مي باشد، لطفا براي مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.
لطفا براي مشاهده متن کامل اين مقاله اينجا را کليک کنيد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 97
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی