مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله تحقيقات دامپزشكي ايران (دانشگاه شيراز) اطلاعات شماره: 1393 , دوره 15 , شماره 3 (مسلسل 48) ; از صفحه 206 تا صفحه 210 . عنوان مقاله: اثر افزودن شير سويا بر خصوصيات فيزيکوشيميايي، ميکروبي و حسي شير پروبيوتيک تخمير شده با لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس نویسندگان: كاظمي اسما, مظلومي سيدمحمد*, حسن زاده رستمي زهرا, اخلاقي معصومه آدرس: * دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران چکیده: هدف از انجام مطالعه حاضر بررسي تاثير افزودن شير سويا بر خواص فيزيکوشيميايي، ميکروبي، و حسي شير تخمير شده با لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس بود. ابتدا لوبياي سويا با نسبت 1 به 5 وزني/حجمي با آب مقطر مخلوط گرديد. شير سوياي تهيه شده با نسبت هاي 20%، 40% و 60% به شير افزوده شد. شير ساده به عنوان کنترل مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها استريل و سپس با لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس LA-5 تخمير شده و در دماي 5 درجه سانتيگراد به مدت 14 روز نگهداري شدند. شمارش ميکروبي، اسيديته، pH، سينرسيس، و ارزيابي حسي طي مدت نگهداري انجام گرفت. نتايج نشان داد که تمام نمونه ها حداقل دوز موثر LA-5 را در روز 14 دارا بودند، اگرچه کاهش معني داري در نمونه هاي حاوي 60% شير سويا مشاهده شد. در هر روز آزمايش کاهش قابل توجهي در pH نمونه ها وجود داشت. افزودن شير سويا به شير سينرسيس را به خصوص در نمونه هاي حاوي 60% شير سويا افزايش داد. امتياز بافت، احساس دهاني، بو و طعم نمونه هاي حاوي 40% و 60% شير سويا به طور معني داري کمتر از ساير نمونه ها بود. پارامتر L* رنگ در نمونه هاي حاوي 60% شير سويا به طور معني داري کاهش داشت و اين کاهش با افزايش مدت نگهداري مشهودتر بود. در مجموع، افزودن 20% شير سويا تغيير زيادي در خواص فيزيکوشيميايي و حسي شير ايجاد نکرد در عين اينکه محيط مناسبي براي رشد LA-5 فراهم نمود. بنابراين مخلوط شير و 20% شير سويا مي تواند به عنوان محصول پروبيوتيکي خوب با محتواي لاکتوز کمتر و فوايد تغذيه اي بيشتر معرفي شود.متن کامل اين مقاله به زبان انگليسي مي باشد، لطفا براي مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.لطفا براي مشاهده متن کامل اين مقاله اينجا را کليک کنيد. کلید واژه: پروبيوتيک(Q2)شير(Q3)شير سويا(Q2)لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فراسنجه های خونیخصوصیات لاشهسیستم ایمنیلاشهگوسفندورم پستانلپتوسپیروزگاومیشلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسلاکتوباسیلوس پلانتاروملاکتوباسیلوس کازئیریزپوشانیپری بیوتیکلاکتوباسیلوس پلانتاروملاکتوباسیلوس کازئیلاکتوباسیلوس ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثر مصرف شير سويا بر شاخص هاي آنتروپومتريک و فشارخون در دختران مبتلا به اضافه وزن و چاقياثر ميزان ماده جامد بر ويژگي هاي نوشيدني اسيدي تهيه شده از مخلوط شير گاو و شير سوياارزيابي تغييرات فصلي بر ترکيب و توليد شير گاوهاي هلشتاين تغذيه شده با دانه کتانثبات اکسايشي چربي در شير گاو و شير سويا به واسطه تخمير با لاکتوباسيلوس پلانتاروم در طي دوره نگهداري در يخچالمقايسه برخي ويژگي هاي شيميايي، فيزيکي و حسي شير بافت دار با شير بي چربي و پرچرب در دوره نگهداري مقالات همایشی مرتبط: حذف کلسترول از شیر هموژنیزه تیمارشده با شیر سویا توسط بتاسیکلودکسترینبررسی مقایسه ای تغذیه از طریق شیر مادر و شیشه شیر درمیزان پوسیدگی دندان شیریبررسی خواص دارویی شیر شترارتباط بین سطح پروتیین قابل متابولیسم جیره و تولید شیر غیر خطی استگزارش تجربه و کارکرد ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر در مرکز بهداشت شهرستان شیروان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی