مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني شهيد صدوقي يزد اطلاعات شماره: بهمن و اسفند 1393 , دوره 22 , شماره 6 ; از صفحه 1623 تا صفحه 1630 . عنوان مقاله: اثر عصاره علف چاي بر اضطرب رفتاري و ترس در رت هاي نژاد ويستار مواجهه شده با فنول نویسندگان: مدحج مريم, طباطبايي وكيلي صالح*, ساري محسن, سالاري سميه, منصوري اسرافيل آدرس: * گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران چکیده: مقدمه: از ديرباز اضطراب از موارد مهم روان شناختي بوده و براي درمان آن داروهاي مختلفي ارائه شده است. پژوهش هاي متعدد نشان داده که علف چاي خاصيت ضداضطراب و افسردگي دارد. با صنعتي شدن جوامع انساني، آلاينده هايي همچون فنول در چرخه زندگي وارد شده که مي توانند بر روي ارگان هاي بدن تاثيرات سوئي به جاي گذارند. هدف از پژوهش حاضر، بررسي تاثير گياه علف چاي بر رفتار ترس و اضطراب در موش هاي مواجهه شده با فنول بود.روش بررسي: تعداد 54 سر موش رت نژاد ويستار در قالب طرح فاکتوريل 3´3 با سه سطح عصاره علف چاي (صفر، 250 و 500 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن بدن) و سه سطح فنول (صفر، 100 و 200 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن بدن) مورد مطالعه قرار گرفتند. فنول و عصاره به صورت يک روز در ميان، به روش گاواژ و به ترتيب به مدت 15 و 30 روز تجويز شدند. 30 دقيقه پس از هر گاواژ، توسط ماز به علاوه اي مربع و آزمون جعبه باز، تست رفتار از موش ها به عمل آمد. بررسي اثرات بهبودبخشي عصاره علف چاي در دو بازه زماني کوتاه مدت (15 روز اول) و درازمدت (15 روز دوم) ارائه گرديد.نتايج: نتايج آماري نشان دهنده عدم اختلاف معني دار تست هاي رفتاري در تيمارهاي آزمايشي بود (p>0.05).نتيجه گيري: مطالعه حاضر نشان داد که سطوح مورد استفاده عصاره علف چاي تاثير معني داري بر کاهش رفتار اضطراب و ترس در موش هاي رت نژاد ويستار دريافت کننده فنول ندارد. کلید واژه: علف چاي(Q2)فنول(Q2)اضطراب(Q2)ماز به علاوه(Q2)آزمون جعبه باز(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: DPPHفنل کلفنلآنتوسیانیناختلالات خلقیدرمان شناختی- رفتارینگرش های ناکارآمدنشخوار فکری ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر تزريق درون بطن - مغزي عصاره الكلي سرشاخه هاي گلدار علف چاي (Hypericum perforatum) در بروز رفتار ناشي از احساس ترس در حضور پنتيلن تترازول (PTZ) در رت نر بالغبررسي تاثير فصل برداشت و شرايط دم آوري بر ميزان كل تركيبات فنوليك چاي سبز ايرانيبررسي اثر محافظتي عصاره گياه گل راعي (.Hypericum perforatum L) بر برخي فراسنجه هاي بيوشيميايي سرم خون در رت هاي دريافت کننده فنولتاثير سطوح مختلف فنول بر هيستوپاتولوژي بيضه و فراسنجه هاي مورفومتريک برخي اندام ها در رت هاي نژاد ويستاربررسي اثر تجويز خوراكي و دراز مدت بخش هوايي علف چاي بر يادگيري و حافظه در موش صحرايي ديابتي با استفاده از آزمون اجتنابي غيرفعال مقالات همایشی مرتبط: استفاده از چای در مهندسی نانو پزشکی و برخی فواید جدید آن در پزشکیشناسایی و تعیین علف های هرز مهم در باغ های چایبررسی تاثیر استفاده از نوشیدنی چای سبز در رژیم غذایی کاهش وزناثر بازدارنده عصاره هیدروالکلی چای سبز (Camellia sinensis) بر بافت بیضه رت به دنبال القاء سمیت توسط بیس فنول: A یک مطالعه استریولوژیکپیش بینی راندمان استخراج فنول کل با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی الگوریتم ژنتیک و -روش سطح پاسخ: استخراج به کمک امواج فراصوت از چای کوهی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 166 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی