برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيبات شيمايي اسانس بذر سه گياه دارويي بومي استان يزد (زيره سيان، زيره سياه و زنيان) و مقايسه قدرت آنتي اکسيداني آنها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم پزشکی و خدامات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: از مهمترين گياهان دارويي خانواده چتريان در ايران، زيره سياه، زيره سبز و زنيان مي باشد که در مناطق مختلفي از رويشگاه هاي طبيعي استان يزد به چشم مي خورد. در اين مطالعه به بررسي ترکيبات شيميايي اسانس بذر و مقايسه قدرت آنتي اکسيداني اين سه گياه پرداخته شد.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي-آزمايشگاهي، تمامي آزمايش ها در سه تکرار انجام گرفت. بذور جمع آوري شده به روش تقطير با آب اسانس گيري شدند. جداسازي و شناسايي ترکبيات تشکيل دهنده با استفاده از روش کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنج جرمي
(GC/MS) انجام شد. خواص آنتي اکسيداني اسانس بذر به روش تخريب راديکال هاي آزادDPPH) ) سنجيده و براي اندازه گيري مقدار کل ترکيبات فنولي از روش Follin-Ciocalteu استفاده شد.
نتايج: مهترين ترکيبات در زيره سياه گاماترپينن، کومين آلدئيد و پاراسيمن و در زيره سبز، پروپانل، بنزن متانول، 1- فنيل 1- بوتانل و گاماترپينن و در زنيان تيمول، گاماترپنين، سايمن و بتا پنين بود. نتايج به دست آمده از غلظت هاي موثر مختلف از اسانس سه گياه نشان داد که در زيره سياه، زنيان و زيره سبز به ترتيب
2.85، 0.711 و 1.49 ميکروگرم بر ميلي ليتر و ميزان ترکيبات فنولي 117.09، 162.62 و 90.22 ميلي گرم گاليک اسيد بر گرم است.
نتيجه گيري: زنيان داراي بيشترين خاصيت آنتي اکسيداني و زيره سياه داراي کمترين خاصيت آنتي اکسيداني مي باشد. بيشترين ترکيبات فنولي به ترتيب در زيره سياه، زنيان و زيره سبز مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حقیرالسادات، ف.، و اژدری، م.، و عروجعلیان، ف.، و امیدی، م.، و عظیم زاده، م. (1393). بررسی ترکیبات شیمایی اسانس بذر سه گیاه دارویی بومی استان یزد (زیره سیان, زیره سیاه و زنیان) و مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد, 22(6), 1592-1603. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246209



Vancouver : کپی

حقیرالسادات فاطمه، اژدری مریم، عروجعلیان فاطمه، امیدی میثم، عظیم زاده مصطفی. بررسی ترکیبات شیمایی اسانس بذر سه گیاه دارویی بومی استان یزد (زیره سیان, زیره سیاه و زنیان) و مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد. 1393 [cited 2021September20];22(6):1592-1603. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246209



IEEE : کپی

حقیرالسادات، ف.، اژدری، م.، عروجعلیان، ف.، امیدی، م.، عظیم زاده، م.، 1393. بررسی ترکیبات شیمایی اسانس بذر سه گیاه دارویی بومی استان یزد (زیره سیان, زیره سیاه و زنیان) و مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد, [online] 22(6), pp.1592-1603. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246209.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 396 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی