5 SID.ir | تشکيل نانوذرات نقره و ذرات زير ميکروني اکسيد سرب در لعاب زرين فام دوره ايلخاني و اثر غلظت نانوذرات نقره بر رنگ لعاب

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تشکيل نانوذرات نقره و ذرات زير ميکروني اکسيد سرب در لعاب زرين فام دوره ايلخاني و اثر غلظت نانوذرات نقره بر رنگ لعاب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
 
چکیده: 

در اين پژوهش، عوامل موثر در ساخت لعاب زرين فام برشمرده شده است. سپس، مطالعات انجام شده در مورد مشخصات عنصري، ساختاري و ريزساختاري زرين فام ايراني در دوره ايلخاني ارائه گرديده است. بدين منظور از نتايج آزمون هاي XRF، XRD و SEM بهره گرفته شد. آناليز عنصري XRF بيانگر حضور ذرات حاوي نقره در لعاب است. همچنين، الگوي پراش پرتو ايکس حضور فازهاي نقره (Ag) و اکسيد قلع (SnO2) در لعاب را تاييد نمود. بررسي هاي ريزساختاري توسط ميکروسکوپ الکتروني روبشي (SEM)، تشکيل لايه نازکي با ضخامت حدود 220 nm حاوي نانوذرات نقره با ابعاد متوسط 45nm را روي سطح لعاب نشان داد. همچنين نشان داده شد که فرآيند تشکيل زرين فام، حاصل يک تبادل يوني است. در پايان، طيف بازتابي نمونه به منظور رنگ سنجي آن بازسازي شد. بدين منظور از تئوري محيط موثر ماکسول- گرنت استفاده گرديد و اثر غلظت نانوذرات نقره بر رنگ لعاب زرين فام مورد کنکاش و ارزيابي قرار گرفت. بدين ترتيب رنگ زرين فام مذکور به خوبي به کمک شبيه سازي بازسازي شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 103
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی