برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1393 , دوره  21 , شماره  6 ; از صفحه 485 تا صفحه 497 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف ميان وعده هاي ناسالم بر رژيم غذايي و خطر بروز سندرم متابوليک در بزرگسالان: مطالعه قند و ليپيد تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: ميان وعده هاي ناسالم حاوي مقادير بالايي از کالري، قندهاي ساده، چربي، کلسترول، نمک، افزودني ها و نگهدارنده ها هستند. افزايش مصرف اين ميان وعده ها يکي از عوامل زمينه ساز شيوع چاقي، اضافه وزن و اختلالات متابوليکي محسوب مي شود. در اين مطالعه تاثير مصرف ميان وعده هاي ناسالم بر رژيم غذايي و خطر بروز سندرم متابوليک پس از سه سال پيگيري در بزرگسالان تهراني ارزيابي گرديد.
روش: مطالعه طولي حاضر در قالب مطالعه قند و ليپيد تهران و بين سال هاي 86-1384 و 90-1387 بر روي زنان و مردان بزرگسال تهران صورت گرفت. رژيم غذايي معمول افراد با استفاده از يک پرسش نامه بسامد خوراک نيمه کمي (که پايايي و روايي آن تاييد شده بود) ارزيابي گرديد. شاخص هاي تن سنجي و بيوشيميايي نيز در ابتدا و انتهاي مطالعه اندازه گيري شد. جهت تعيين بروز سندرم متابوليک در چارک هاي مصرف ميان وعده هاي ناسالم، آزمون رگرسيون لجستيک (Logestic regression) با تعديل اثر عوامل مخدوشگر مورد استفاده قرار گرفت.
يافته ها: ميانگين سن شرکت کنندگان در ابتداي مطالعه 37.8±12.3 سال و ميانگين نمايه توده بدني آن ها 26.0±4.5 کيلوگرم بر مجذور متر بود. 39 درصد شرکت کنندگان مطالعه، مرد بودند. انرژي دريافتي روزانه، دانسيته انرژي و دريافت چربي و سديم در چارک چهارم مصرف ميان وعده هاي ناسالم بالاتر بود. روند کاهشي معني داري در دريافت کربوهيدرات، کلسيم، روي، سلنيوم و فيبر رژيم غذايي، به موازات افزايش مصرف ميان وعده هاي ناسالم مشاهده شد. افرادي که در بالاترين چارک دريافت انرژي از ميان وعده هاي ناسالم قرار داشتند، مقادير کمتري از غلات کامل، سبزيجات و لبنيات را مصرف کردند. پس از تعديل عوامل مخدوش کننده، خطر بروز سندرم متابوليک با مصرف ميان وعده هاي شور رابطه مثبت معني دار و با مصرف شيريني، شکلات و نوشابه هاي گازدار ارتباط مثبت غير معني دار داشت.
نتيجه گيري: افزايش دريافت انرژي روزانه از ميان وعده ناسالم مي تواند زمينه ساز بروز سندرم متابوليک باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بهادران، ز.، و میرمیران، پ.، و میرزایی، س.، و دلشاد، ح.، و عزیزی، ف. (1393). تاثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر رژیم غذایی و خطر بروز سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان, 21(6), 485-497. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246149



Vancouver : کپی

بهادران زهرا، میرمیران پروین، میرزایی سحر، دلشاد حسین، عزیزی فریدون. تاثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر رژیم غذایی و خطر بروز سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان. 1393 [cited 2021July30];21(6):485-497. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246149



IEEE : کپی

بهادران، ز.، میرمیران، پ.، میرزایی، س.، دلشاد، ح.، عزیزی، ف.، 1393. تاثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر رژیم غذایی و خطر بروز سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان, [online] 21(6), pp.485-497. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=246149.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی