برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي و مقايسه برخي از خواص شيميايي دانه کنجد و بذرک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: دانه کنجد و بذرک منابعي غني از اسيدهاي چرب غيراشباع و ضروري هستند و از ديرباز به دليل خصوصيات منحصربه فرد تغذيه اي توجه بسياري از دانشمندان علم غذا را به خود جلب کرده اند. در اين تحقيق برخي از خواص شيميايي دانه کنجد و بذرک با يکديگر مقايسه شده است.
مواد و روش ها: دانه کنجد و بذرک به طور کاملا تصادفي خريداري شد، سپس به صورت جداگانه آسياب گرديد و ميزان چربي، پروتئين، فيبر و خاکستر آن ها اندازه گيري شد. درصد روغن به روش سوکسله اندازه گيري شد. به منظور تعيين ترکيب اسيدهاي چرب، انديس اسيدي، انديس پراکسيد، انديس توتوکس، انديس آنيزيدين و ميزان مقاومت اکسيداتيو، روغن دانه ها به روش سرد توسط حلال -n هگزان استخراج شد.
يافته ها: بر اساس مطالعه انجام شده، ميزان پروتئين، فيبر، خاکستر و انديس اسيدي به طور معني داري در دانه بذرک بيشتر از دانه کنجد بود (P<0.01). در حالي که ميزان روغن، انديس توتوکس، انديس آنيزيدين و ميزان مقاومت اکسيداتيو در دانه بذرک به طور معني داري کمتر از دانه کنجد بود. در مورد انديس پراکسيد، تفاوتي بين نمونه ها مشاهده نشد. آناليز اسيدهاي چرب نشان داد که لينولئيک اسيد (w-6) لينولنيک اسيد (w-3) به ترتيب عمده ترين اسيدهاي چرب موجود در دانه کنجد و بذرک مي باشند.
نتيجه گيري: نتايج اين پژوهش نشان داد که دانه کنجد و بذرک منابعي غني از اسيدهاي چرب ضروري، پروتئين، فيبر، مواد معدني و ساير مواد مغذي مي باشند. بنابراين مي توان از آن ها به عنوان منابع روغني ارزشمند در فرمولاسيون مواد غذايي استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مومنی فعلی، ش.، و غیاثی طرزی، ب. (1394). ارزیابی و مقایسه برخی از خواص شیمیایی دانه کنجد و بذرک. علوم غذایی و تغذیه, 12(4 (پیاپی 48)), 77-84. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245818



Vancouver : کپی

مومنی فعلی شراره، غیاثی طرزی بابک. ارزیابی و مقایسه برخی از خواص شیمیایی دانه کنجد و بذرک. علوم غذایی و تغذیه. 1394 [cited 2021May07];12(4 (پیاپی 48)):77-84. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245818



IEEE : کپی

مومنی فعلی، ش.، غیاثی طرزی، ب.، 1394. ارزیابی و مقایسه برخی از خواص شیمیایی دانه کنجد و بذرک. علوم غذایی و تغذیه, [online] 12(4 (پیاپی 48)), pp.77-84. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245818.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 441 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی