برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقادير 5- هيدروکسي متيل فورفورال در خشکبارهاي پرمصرف ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: در حين تيمار حرارتي مواد غذايي بين آمينواسيدها و قندهاي احيا کننده واکنش ميلارد رخ مي دهد. 5- هيدروکسي متيل فورفورال (HMF) از محصولات حد واسط اين واکنش است. با توجه به مضر بودن HMF و اهميت تغذيه اي خشکبار، هدف اين مطالعه اندازه گيري ميزان HMF ميوه هاي خشک و بررسي رابطه آن با خواص شيميايي مي باشد.
مواد و روش ها: 50 نمونه از ميوه هاي خشک پرمصرف بازار جهت اندازه گيري محتواي HMF توسط دستگاه HPLC جمع آوري شدند. ويژگي هاي شيميايي با استفاده از روش هاي استاندارد مرسوم اندازه گيري شد. همبستگي بين ميزان HMF و ويژگي هاي شيميايي توسط آزمون همبستگي پيرسون بررسي شد.
يافته ها: بيشترين و کمترين مقدار HMF مربوط به لواشک (8569.85 mg/kg) و کشمش طلايي (80.49 mg/kg) بود. بين ميزان HMF و رطوبت مويز و کشمش تيره (p<0.05, r=-0.86) و بين ميزان اسيديته و HMF لواشک (p<0.05, r=0.81) و بين ميزان HMF و مقدار قند کل خرما همبستگي معني داري وجود داشت (p<0.05, r =0.81).
نتيجه گيري: مقدار
HMF موجود در ميوه هاي خشک بالا و به مقدار ميانگين 2243.19mg/kg بوده که موجب ورود مقدار زيادي از آن از طريق رژيم غذايي به بدن مي شود. بنابراين مطالعات بيشتري در زمينه بررسي زيست دسترسي HMF مورد نياز است. همچنين نتيجه گرفته شد که ويژگي هاي شيميايي بسته به شرايط نگهداري و فرآوري ميوه ها ارتباط موثري با مقدار HMF خشکبار دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 533
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی