5 SID.ir | تاثير دو روش بسته بندي نانويي بر پايه کيتوزان بر شرايط ميکروبي دو رقم زردآلو (58- شاهرود و چين کلاغي)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير دو روش بسته بندي نانويي بر پايه کيتوزان بر شرايط ميکروبي دو رقم زردآلو (58- شاهرود و چين کلاغي)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی بسته بندی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، کرج، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: زردآلو ميوه اي نرم با ماندگاري کوتاه است که داراي مقاومت پاييني در برابر فشارهاي مکانيکي و شرايط نامناسب حمل و نقل و نگهداري مي باشد و در نتيجه از ضايعات قابل توجهي برخوردار است. بسته بندي مناسب يکي از روش هايي است که مي تواند ضايعات اين محصول باغي را در مراحل پس از برداشت و بازار رساني تا حد زيادي کاهش دهد.
مواد و روش ها: در اين مطالعه، تاثير يک نوع واکس نانويي بر پايه کيتوزان و ظروف نانويي کيتوزاني (شانه) بر خواص ميکروبي دو رقم چين کلاغي و 58- شاهرود ميوه زردآلو بررسي شد. بخشي از دو رقم زردآلو بدون تيمار به عنوان شاهد، قسمتي با واکس فوق پوشش داده شده و بخشي نيز داخل شانه، در دماي
0oC و رطوبت نسبي (5±90%) قرار گرفتند. طي مدت نگهداري، هر هفته، شرايط نمونه ها با انجام آزمون هاي ميکروبي بررسي شد. براي اطمينان از وجود ذرات نانوامولسيون روي ميوه، آزمون SEM نيز انجام گرفت.
يافته ها: نتايج نشان داد که اختلاف معني داري در سطح 1% بين عوامل پوشش، رقم و زمان نگهداري از نظر شمارش کلي ميکروبي و تعداد کولوني کپک ها و مخمرها وجود دارد. پوشش و شانه نسبت به شاهد نقش موثري در کاهش سرعت رشد ميکروبي ايفا کردند. نتايج SEM نشان داد که نانو امولسيون به خوبي روي نمونه هاي پوشش دار هر دو رقم قرار گرفته است. نمونه هاي شاهد هر دو رقم داراي سطح تخريب شده هستند اما نمونه هاي داراي پوشش، از سطح يکدست و مناسبي برخوردار مي باشند.
نتيجه گيري: استفاده از کيتوزان به دليل دارا بودن خواص ضدباکتريايي مناسب در کاهش سرعت آلودگي ميکروبي و در نتيجه حفظ کيفيت زردآلو پيشنهاد مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 88
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی