برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  5 , شماره  17 ; از صفحه 13 تا صفحه 19 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي جوانه زني دانه هاي زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبيعي و سرما دهي مصنوعي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: زردآلو از نظر اقتصادي از مهم ترين درختان ميوه در ايران است و با توجه به اختلافات آب و هوايي مهم در کشورمان اين گونه در نواحي معتدل مثل آذربايجان بهتر رشد مي کند. تکثير آن از طريق دانه مي باشد و دانه ها براي رشد نياز به گذراندن فصل سرما دارند. دانه ها را در حالت طبيعي در فصل پاييز مي کارند، سرما نقش مهمي در سست کردن پوسته سخت دانه دارد و بعد از گذراندن فصل سرما در اواخر بهار يا اوايل تابستان جوانه مي زنند؛ بعضي وقت ها اين کار تا 18 ماه طول مي کشد. اگر دانه ها در معرض سرما قرار نگيرند، جوانه زني اتفاق نمي افتد. در اين تحقيق يک حالت مصنوعي براي کوتاه کردن اين مدت طولاني و براي افزايش سرعت جوانه زني پيشنهاد شده است که با اين کار درجه موفقيت در کشت اين گياه به نحو چشم گيري بالا مي رود.
مواد و روش ها: براي اين کار 10 عدد از دانه هاي سالم از هر 7 رقم مورد آزمايش (زردآلوي تخم مرغي شکل
(A)، زردآلوي قرمز (B)، خودروي دانه شيرين (C) خودروي دانه تلخ (D)، تبرزه نصيري (d)، تبرزه معمولي ( (Eزردآلوي سفيد (e) ) انتخاب شد و بدون آن که سرمادهي مصنوعي به آن ها اعمال شود، در اوايل فصل پائيز در باغ کاشته شد، به طور هم زمان 10 عدد از دانه هاي سالم از هر رقم هم به طور آزمايشي در معرض سرمادهي مصنوعي قرار گرفت و بعد در داخل کاغذ واتمن خيس و در پتري ديش به ژرميناتور منتقل گرديد (مدت 14 روز در ژرميناتور مدل 1CH‘RH؛ شرايط روز در دماي 20 درجه و شب در دماي 16 درجه و رطوبت %60) سپس درصد جوانه زني، ميانگين سرعت جوانه زني در روز در نمونه ها و شاهد محاسبه گرديد.
يافته ها: نتايج نشان داد که در اثر سرمادهي مصنوعي درصد جوانه زني نسبت به نمونه شاهد افزايش معني داري داشته و در اين حالت حدود 100% جوانه زني در رقم
Dمشاهده شد. هم چنين ميانگين سرعت جوانه زني در روز هم در نمونه هاي مورد آزمايش در مقايسه با نمونه هاي شاهد افزايش معني داري داشت.
نتيجه گيري: سرما دهي مصنوعي براي جوانه زني درگياه زردآلو براي نتيجه گيري بهتر مناسب مي باشد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بخشی خانیکی، غ.، و قربانلی، م.، و بلوجی، م. (1393). بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی, 5(17), 13-19. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245255



Vancouver : کپی

بخشی خانیکی غلامرضا، قربانلی مه لقا، بلوجی مبارکه. بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی. 1393 [cited 2021May08];5(17):13-19. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245255



IEEE : کپی

بخشی خانیکی، غ.، قربانلی، م.، بلوجی، م.، 1393. بررسی جوانه زنی دانه های زردآلو (.Prunus armenica L) در دو حالت طبیعی و سرما دهی مصنوعی. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی, [online] 5(17), pp.13-19. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245255.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی