5 SID.ir | بررسي اثر انواع مختلف اسيد هيوميک بر خصوصيات کمي و کيفي پسته رقم عباسعلي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر انواع مختلف اسيد هيوميک بر خصوصيات کمي و کيفي پسته رقم عباسعلي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، دامغان، ایران
 
چکیده: 

عدم تعادل عناصر غذايي و نيز تغذيه متعادل و مطلوب باغ هاي پسته در زمين هاي شور از اهميت بالايي برخوردار است. در اين راستا آزمايشي بصورت طرح بلوک هاي کامل تصادفي در 4 تيمار شامل کود هيومکس، کود فلور، کود پارس هيوميک و کود هومي پارس در کنار شاهد با 3 تکرار در يکي از باغات پسته منطقه دامغان اجرا شد. بعد از اعمال تيمارها طول شاخه سال جاري، تعداد برگ و سطح برگ و دور تنه اندازه گيري شد. همچنين در زمان رشد سريع آندوسپرم در اوايل تير ماه شاخص هاي فيزيولوژيک (ميزان فتوسنتز، ميزان فلورسنس کلروفيل، شدت و سرعت تعرق، ميزان مقاومت و هدايت روزنه اي، دماي سطح برگ و همچنين ميزان کلروفيلb,a  و کلروفيل کل برگ) و نيز در زمان برداشت برخي خصوصيات کمي اندازه گيري شد. نتايج نشان داد در تيمار هيومکس نسبت به شاهد که کمترين تعداد جوانه را دارا بود، حدود 46 درصد جوانه بيشتري باقي مانده بود. همچنين درصد خنداني توسط هيومکس بهبود يافت. بيشترين تعداد پسته هاي پوک مربوط به شاهد بود که در مقايسه با تيمارهاي پارس هيوميک، هومي پارس، فلورا و هيومکس به ترتيب 33، 46، 49 و 64 درصد پسته هاي پوک بيشتري توليد کرد. کمترين تعداد پسته هاي ترک نامنظم در هيومکس مشاهده شد که حدود 40 درصد نسبت به شاهد کمتر بود. همچنين بيشترين سطح برگ، بالاترين ميزان سرعت فتوسنتز، هدايت روزنه اي، مقاومت روزنه اي، تعرق و کمترين ميزان فلورسانس کلروفيل در تيمار با هيومکس مشاهده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 182
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی