4 SID.ir | بررسي اثرات استفاده طولاني مدت عصاره چاي سبز بر آسيب ايجاد شده توسط دوکسوروبيسين در مغز استخوان موش صحرايي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات استفاده طولاني مدت عصاره چاي سبز بر آسيب ايجاد شده توسط دوکسوروبيسين در مغز استخوان موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پاتوبیولوژی، دانشکده تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

دوکسوروبيسين يکي از شناخته ترين داروهاي ضد سرطان مي باشد. چاي سبز نيز خواص آنتي اکسيداني فراواني دارد. در اين مطالعه، اثر استفاده طولاني مدت چاي سبز بر ضايعات ايجاد شده توسط دوکسوروبيسين در مغز استخوان موش صحرايي مورد بررسي قرار گرفت.
30 سرموش صحرايي نر بالغ نژاد ويستار بصورت تصادفي در 6 گروه مساوي تقسيم شدند. شاهد،
LGT (استفاده از عصاره 3% چاي سبز به مدت 60 روز)، SHGT (استفاده از عصاره 3% چاي سبز به مدت 10 روز)، LGT+DXR (استفاده از عصاره 3% چاي سبز به مدت 60 روز به همراه تزريق IP دوکسوروبيسين به مدت 3 روز)، SHGT+DXR (استفاده از عصاره 3% چاي سبز به مدت 10 روز به همراه تزريق IP دوکسوروبيسين به مدت 3 روز)، DXR (تزريق دوکسوروبيسين به مدت 3 روز). 24 ساعت بعد از آخرين تزريق DXR، موش هاي صحرايي آسان کشي شده و نمونه هاي بافتي جهت آسيب شناسي از استخوان فمور برداشت گرديد. همچنين آنزيم هاي کاتالاز و سوپراکسيد دسموتاز (SOD) اندازه گيري شد. در آسيب شناسي بافتي گروه DXR، تخريب شديد سلول هاي مغز استخوان مشاهده شد که بيشتر رده ميلوئيدي را درگير کرده بود. گروه SHGT+DXR هم مشابه DXR بود ولي تراکم سلولي شبيه به گروه شاهد بود. در گروه LGT+DXR تراکم سلولي بسيار شبيه به گروه شاهد بود. ميزان کمي تخريب سلول هاي رده ميلوئيدي هم ديده شد. اندازه گيري آنزيم هاي کاتالاز و SOD نشان دهنده اختلاف معني دار بين گروه هاي درمان و شاهد بود. نتايج مطالعه نشان داد که دوکسوروبيسين سبب ايجاد آسيب در مغز استخوان موش صحرايي مي شود، ليکن مصرف طولاني مدت چاي سبز مي تواند آسيب هاي ناشي از دوکسوروبيسين را کاهش دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 177
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی