برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

افزايش زمان ماندگاري خاويار ايراني با استفاده از لفاف هاي نانو نقره برپايه دي اکسيد تيتانيوم و تعيين ميزان باقي ماندگي ذرات به روش تيتراسيون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم مهندسی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

نانوپکيجينگ يکي از راهکارهاي جديد بسته بندي براي افزايش کيفيت و امنيت مواد غذايي است که استفاده از پوشش هاي بسته بندي نانو تحولي بزرگ در صادرات محصولات فسادپذير است. در اين تحقيق تعداد 38 بسته خاويار (5 گرمي) که به ترتيب 4 بسته در پوشش هاي عاري از نانو 4 بسته در پوشش هاي 6000 ppm با پايه نانوسيلور و 4 بسته در پوشش هاي 5000 ppm با پايه نانوسيلور و 4 بسته در پوشش هاي 4000 ppm با پايه نانوسيلور و 4 بسته در پوشش هاي 2000 ppm با پايه نانوسيلور و 4 بسته در پوشش هاي 1000 ppm با پايه نانوسيلور در دوتکرار مورد بررسي باکتريايي و قارچي قرار گرفتند.
بعد از انجام آزمايشات ميکروبي و بعد از تهيه گسترش و رنگ آميزي گرم و تشخيص باکتري گرم مثبت از نظر مورفولوژي بررسي و رنگ آميزي گرم و براي يررسي بيشتر و تعيين نوع باکتري و قارچ بر روي محيط هاي اختصاصي برده و کشت گرديده شد که بعد از بررسي 24 ساعت، استافيلوکوکوس اورئوس و اشرشيا کلي و آسپرژيلوس فلاووس و پني سيليوم در نمونه هاي عاري از پوشش نانو مشاهده گرديده شد و ليکن در پوشش پوشش هاي
5000 ppm و 6000 بصورت معني داري در کاهش رشد قارچي و باکتريايي موثر بوده، در نهايت به روش تيتراسيون به بررسي ميزان نقره موجود در خاويارهاي بسته بندي شده پرداخته شد که از طريق تيتراسيون با دستگاه تيترازور و اسيد سولفريک غليظ، ميزان باقي ماندگي نقره معادل صفر درصد بود.
استفاده از پوشش هاي
5000 ppm و 6000 با pv کمتر از 0.05 بصورت معني داري در کاهش رشد قارچي و باکتريايي موثر بوده، لذا با توجه به نتايج بدست آمده و عدم رهاسازي ذرات نانو به درون خاويار مي توان از اين فن آوري جهت افزايش زمان ماندگاري اين محصول ارزنده وهمچنين ارتقاء صادرات در دنيا استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 205
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی