برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1392 , دوره  27 , شماره  4 ; از صفحه 351 تا صفحه 360 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير درجه بازبودن اقتصاد بر اشتغال و دستمزد واقعي در صنايع غذايي و آشاميدني ايران (پانل ديتاي ديناميکي)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه اقتصاد، دانشکده صنایع و مدیریت، دانشگاه شاهرود
 
چکیده: 

هدف اصلي اين مطالعه بررسي تاثير درجه بازبودن اقتصاد بر ميزان اشتغال و دستمزدهاي واقعي در صنايع غذايي و آشاميدني ايران در سالهاي 1388-1374 مي باشد. براي اين منظور در اين مطالعه از نسبت صادرات به ارزش توليد در 22 کد چهاررقمي مربوط به صنايع غذايي و آشاميدني ايران استفاده شده و مدل مربوط به تاثير درجه بازبودن اقتصاد بر سطح اشتغال و دستمزد واقعي صنايع با بهره گيري از رهيافت داده هاي تابلويي پويا تخمين زده شده است. نتايج حاصل از تخمين مدل دلالت بر تاثير مثبت و معني دار درجه بازبودن اقتصاد بر ميزان اشتغال و دستمزدهاي واقعي صنايع دارد و در اين بين، تاثير درجه باز بودن اقتصاد بر ميزان اشتغال بيش از سطح دستمزدها مي باشد. علاوه بر اين تاثير متغيرهاي ارزش توليد و دستمزد حقيقي نيروي کار بر ميزان اشتغال صنايع مثبت و معني دار بوده است. از اينرو مهمترين توصيه سياستي اين مطالعه آن است که سياستگذاران اقتصادي با بکارگيري سياست هاي مناسب به افزايش ميزان صادرات محصولات غذايي و آشاميدني ايران مبادرت ورزيده و از اين طريق زمينه را براي افزايش سطح اشتغال، کاهش نرخ بيکاري، افزايش صادرات غيرنفتي و افزايش سطح دستمزدهاي حقيقي نيروي کار فراهم نمايند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دهقانی، ع.، و اشرفی، ب.، و شهیکی تاش، م.، و عامری، م. (1392). تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر اشتغال و دستمزد واقعی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران (پانل دیتای دینامیکی). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی), 27(4), 351-360. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245016



Vancouver : کپی

دهقانی علی، اشرفی بزرگمهر، شهیکی تاش محمدنبی، عامری مجید. تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر اشتغال و دستمزد واقعی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران (پانل دیتای دینامیکی). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی). 1392 [cited 2021July26];27(4):351-360. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245016



IEEE : کپی

دهقانی، ع.، اشرفی، ب.، شهیکی تاش، م.، عامری، م.، 1392. تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر اشتغال و دستمزد واقعی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران (پانل دیتای دینامیکی). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 27(4), pp.351-360. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245016.



 

 
بازدید یکساله 56 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی