برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1392 , دوره  27 , شماره  4 ; از صفحه 319 تا صفحه 327 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير شوکهاي نقدينگي بر قيمت مواد غذايي در ايران: کاربرد رهيافت مدل خودرگرسيون برداري عامل افزوده (FAVAR)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

دستيابي به سطح قابل قبولي از رشد قيمت ها از اهداف اصلي سياست گذاران اقتصادي مي باشد. با توجه به اهميت مواد غذايي، اطلاعات مربوط به نحوه واکنش قيمت مواد غذايي به سياست هاي پولي از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين راستا اخيرا تاکيد بر استفاده از مدل هايي است که در آن ها طيف گسترده اي از اطلاعات اقتصادي مورد استفاده قرار مي گيرند. اين امر با تکميل کردن مدل هاي سنتي VAR با استفاده از يک يا چند عامل امکان پذير شده است. در پژوهش حاضر سعي شده است تا از يک مدل خود رگرسيوني برداري عامل افزوده (FAVAR) با مقياس نسبتا کوچک براي ارزيابي تاثير سياست هاي پولي بر قيمت مواد غذايي استفاده شود. براي اين منظور با توجه به دسترس بودن متغيرها، 31 متغير اقتصاد کلان در دوره هاي زماني 1: 1367 تا 4: 1387 مورد استفاده قرار گرفته است. نتايج حاصل نشان داد که شوک نقدينگي بر شاخص مواد غذايي حدودا تا ده فصل بعد واکنش خاصي نشان نداده اما پس آن باعث نوسان فزاينده اي بر قيمت مواد غذايي خواهد داشت به طوري که در بلندمدت به تعادل نمي رسد. بنابراين واردکردن شوک پولي به اين سيستم در درازمدت منجر به ايجاد نوسانات ناپايداري خواهد شد و بطور سيکلي نوسان مي يابد که اين نوسانات در طول زمان افزايش مي يابد. بطوريکه حول مقدار تعادل مرتبا افزايش و کاهش نشان مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پیش بهار، ا.، و قهرمان زاده، م.، و جعفری ثانی، م. (1392). تاثیر شوکهای نقدینگی بر قیمت مواد غذایی در ایران: کاربرد رهیافت مدل خودرگرسیون برداری عامل افزوده (FAVAR). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی), 27(4), 319-327. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245010



Vancouver : کپی

پیش بهار اسماعیل، قهرمان زاده محمد، جعفری ثانی مریم. تاثیر شوکهای نقدینگی بر قیمت مواد غذایی در ایران: کاربرد رهیافت مدل خودرگرسیون برداری عامل افزوده (FAVAR). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی). 1392 [cited 2021May08];27(4):319-327. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245010



IEEE : کپی

پیش بهار، ا.، قهرمان زاده، م.، جعفری ثانی، م.، 1392. تاثیر شوکهای نقدینگی بر قیمت مواد غذایی در ایران: کاربرد رهیافت مدل خودرگرسیون برداری عامل افزوده (FAVAR). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 27(4), pp.319-327. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=245010.



 

 
بازدید یکساله 29 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی