5 SID.ir | بررسي تاثير مصرف خوراکي جلبک اسپيرولينا (Spirulina platensis) بر ميزان پروتئين تام و الگوي الکتروفورزي پروتئين هاي سرم ماهي کپور

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مصرف خوراکي جلبک اسپيرولينا (Spirulina platensis) بر ميزان پروتئين تام و الگوي الکتروفورزي پروتئين هاي سرم ماهي کپور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

پرورش آبزيان يکي از صنايع مهم جهان بشمار مي رود. افزايش توليد و کاهش تلفات از اهداف اساسي اين صنعت محسوب مي شود. در اين راستا، استفاده از محرک هاي ايمني به عنوان يک راهکار پيشگيرانه در جهت کاهش عفونت هاي ناشي از پاتوژن ها شناخته شده است. در اين پژوهش جلبک اسپيرولينا (Spirulina platensis) به دليل ماهيت تحريک دستگاه ايمني به عنوان مکمل غذايي در ماهي کپور مورد استفاده قرار گرفته است بطور خلاصه، تاثير تجويز خوراکي 5، 10 و 15 گرم جلبک اسپيرولينا به ازاي هر کيلوگرم جيره به مدت دو هفته بر روي پروتئين تام و الکتروفورز پروتئين هاي سرم 100عدد ماهي کپور (Cyprinus carpio) بررسي شد. نتايج شامل افزايش پروتئين تام در گروه هاي تيمار 5 و 15 گرم جلبک (هفته اول) نسبت به گروه کنترل بود. همچنين در الکتروفورز پروتئين هاي سرمي، افزايش معني دار آلفاگلبولين در گروه هاي 5، 10 و 15 گرم جلبک (هفته دوم)، گاماگلبولين در گروه 15 گرم جلبک (هفته اول) نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. بطور کل نتايج اين مطالعه نشان داد که مصرف خوراکي اسپيرولينا در ماهي کپور موجب افزايش پروتئين تام و برخي از اجزاي پروتئين هاي سرم از جمله گاماگلبولين مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 406
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی