5 SID.ir | اثر ضد باکتريايي عصاره الکلي گياه شلغم بر روي تعدادي از باکتري هاي بيماري زا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر ضد باکتريايي عصاره الکلي گياه شلغم بر روي تعدادي از باکتري هاي بيماري زا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، اهر، ایران
 
چکیده: 

زمينه و اهداف: هر اندازه که افراد از عوارض جانبي خطرناک آنتي بيوتيک هاي سنتزي مطلع مي شوند، ميزان تقاضا براي جايگزين هاي طبيعي اين داروها افزايش پيدا مي کند. مواد طبيعي، خطر اين عوارض را کمتر مي کنند و حتي اثرات جانبي مفيدي دارند. شلغم گياهي دارويي است که در طب سنتي کاربردهاي گوناگوني دارد. اين مطالعه با هدف بررسي اثرات ضد باکتريايي عصاره الکلي گياه شلغم بر روي تعدادي باکتري هاي بيماري زا صورت گرفت.
مواد و روش ها: در اين مطالعه از گياه شلغم با نام علمي .
Brassica Napus L استفاده شد. پس از تهيه عصاره الکلي گياه، تاثير غلظت هاي 50mg/ml، 100mg/ml، 200mg/ml و 400mg/ml از اين عصاره به روش انتشار از چاهک و انتشار از ديسک بر روي باکتري هاي استافيلوکوکوس اورئوس، باسيلوس سرئوس، اشريشيا کلي و سودوموناس آئروژينوزا مورد بررسي قرار گرفت. آزمايش تعيين حداقل غلظت مهارکنندگي رشد باکتري ها و حداقل غلظت کشندگي باکتري ها (MIC/MBC) به روش رقت در لوله انجام گرفت.
يافته ها: يافته ها نشان دادند که عصاره الکلي گياه شلغم از رشد باکتري هاي استافيلوکوکوس اورئوس، باسيلوس سرئوس، اشريشيا کلي و سودوموناس آئروژينوزا جلوگيري مي کند. حداقل غلظت مهارکنندگي از رشد اين باکتري ها از
12.5mg/ml تا 100mg/ml متغير است.
نتيجه گيري: عصاره الکلي گياه
Brassica Napus L در شرايط آزمايشگاهي بر رشد باکتري هاي بيماري زا اثرات مهارکنندگي قابل ملاحظه اي دارد. به منظور کاربرد باليني اين عصاره ها انجام تحقيقات باليني ضروري است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 125
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی