3 SID.ir | رزيابي باقيمانده قار چ کش بنوميل در قارچ خوراکي عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

رزيابي باقيمانده قار چ کش بنوميل در قارچ خوراکي عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه محیط زیست دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: باقي مانده آفت كش ها در محيط و مواد غذايي بر سلامتي موجودات زنده از جمله انسان تاثير منفي مي گذارد. اين مطالعه با هدف ارزيابي غلظت باقي مانده سم بنوميل در قارچ خوراكي انجام يافت.
روش کار: 10 نمونه قارچ خوراکي از گلخانه هاي فعال در سطح استان و همچنين بازار مصرف شهر همدان تهيه شد. پس از آماده سازي و فرآوري نمونه ها در آزمايشگاه، باقي مانده سم بنوميل درآن ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در 3 تکرار قرائت شد. پردازش آماري نتايج نيز توسط نرم افزار
SPSS انجام گرفت.
نتايج: ميانگين غلظت باقي مانده سم در نمونه ها به ترتيب برابر با 5.90±0.750، 2.10±0.487، 40.04±1.346، 0.32±0.044، 14.0±0.785، 1.54±0.304، 40.0±0.450، 0.87±0.055، 0.66±0.032 و 49.60±0.303 ميکروگرم در کيلوگرم و بيش تر از حد مجاز سازمان بهداشت جهاني (0.01 ميلي گرم در کيلوگرم) مي باشد. همچنين مقايسه نمونه ها با يکديگر از نظر ميانگين غلظت باقي مانده سم بيانگر وجود اختلاف معني دار آماري (p<0.05)بين اکثر نمونه ها مي باشد.
نتيجه نهايي: با توجه به اين که ميانگين غلظت باقي مانده سم بنوميل در قارچ خوراكي بيش تر از استاندارهاي بين المللي است، لذا لزوم کنترل باقي مانده سموم در مواد غذايي از طريق اجراي برنامه هاي پايش منظم دوره اي مواد غذايي، آموزش کشاورزان و وضع قوانين بازدارنده مي تواند گامي موثر در دستيابي به امنيت غذايي محسوب شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 145
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی