مشخصات مقاله عنوان نشریه: سلامت و محيط زيست اطلاعات شماره: زمستان 1392 , دوره 6 , شماره 4 ; از صفحه 545 تا صفحه 557 . عنوان مقاله: ميزان حضور باسيلوس سرئوس در شيرخام دريافتي کارخانجات توليدکننده پنير فراپالايش نویسندگان: مرادي خاتون آبادي ژيلا, مقصودلو يحيي, عزت پناه حميد*, خميري مرتضي, امين افشار مهدي آدرس: * گروه تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران چکیده: زمينه و هدف: شير و فرآورده هاي آن محيط بسيار مناسبي جهت رشد ميکروارگانيسم هايي از جمله باسيلوس سرئوس هستند. باسيلوس سرئوس اسپورزا بوده و مي تواند به راحتي طي پاستوريزاسيون زنده مانده و مشکلات متعددي را ايجاد نمايد. اين تحقيق به منظور بررسي ميزان اسپورهاي هوازي و باسيلوس سرئوس در شيرخام دريافتي سه کارخانه توليد کننده پنير فراپالايش انجام گرديد.روش بررسي: نمونه گيري طي 30 روز در فصل زمستان از ماشين حمل شيرخام انجام شد. همچنين نمونه سواب نيز از سطح داخلي تانکر حمل شيرخام به منظور تشخيص حضور باسيلوس سرئوس گرفته شد.يافته ها: نتايج نشان داد اغلب نمونه هاي شيرخام در مقايسه با استانداردهاي ملي و بين المللي داراي سطح بالايي از آلودگي به اسپورهاي هوازي و به ويژه باسيلوس سرئوس بودند. نتايج بررسي منابع تامين شيرخام مشخص کرد که با وجود سطح پايين آلودگي کل در دامداري صنعتي نسبت به دامداري سنتي و مراکز جمع آوري، اسپورهاي هوازي و باسيلوس سرئوس حتي از اين دامداري ها نيز مي توانند به کارخانجات انتقال يابند. همچنين بيشترين ميزان بار ميکروبي کل و باسيلوس سرئوس در مراکز جمع آوري و کمترين آن در دامداري صنعتي يافت شد. بررسي دامداري هاي صنعتي مشخص کرد که آلودگي پستان دام به خاک و مدفوع و آلودگي بستر گاو از منابع مهم آلودگي شيرخام هستند. نتايج آزمون سواب نيز بيان گر عدم کفايت عمليات شستشو و پاکيزه سازي در محل براي حذف کامل باسيلوس سرئوس بود.نتيجه گيري: به منظور درجه بندي کيفيت شيرخام، شمار اسپورهاي هوازي بسيار موثرتر از شمار کل ميکروارگانيسم ها است. همچنين سياست مديريتي در برقراري تعادل بين مقدار و کيفيت شيرخام دريافتي و در نتيجه بهبود کيفيت، تاثير به سزايي داشته و منجر به کاهش آلودگي کارخانجات شير و محصول نهايي خواهد شد. کلید واژه: اسپور هوازي(Q2)باسيلوس سرئوس(Q2)پنير فراپالايش(Q2)شيرخام(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: بتالاکتامازهای وسیع الطیفاستافیلوکوکوس اپیدرمیدیسمقاومت آنتی بیوتیکیالگوی مقاومت آنتی بیوتیکیپروفیلاکسیآفلاتوکسین M1پرندگان آبزیشیر خام ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: باسيلوس سرئوس در شير خشك نوزادان: يك مطالعه در اداره كل آزمايشگاه هاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشتارزيابي بار ميكروبي شيرخام توليدي چندين دامداري نيمه صنعتي در استان همدانشيوع نانوساختار لايه سطحي (Surface layer) در سويه هاي باسيلوس سرئوس جداسازي شده از دست پرسنل و سطوح بيمارستاني، بيمارستان فوق تخصصي الزهرا - دانشگاه اصفهان (86-1384)ارزيابي اثر پرتو فرابنفش بر رشد اشريشيا کلي و باسيلوس سرئوس جدا شده از شيرخام و برنج خامشناسايي باسيلوس سرئوس ها انتروتوکسي ژنيک در غذا هاي گوشتي آماده در شهر زنجان مقالات همایشی مرتبط: بررسی منحنی رشد بیوسورفکتنت های تولیدی از سه گونه باکتری جدا شده از مناطق آلوده کشاورزی و نفتی ایرانبررسی بیوانفورماتیکی ژن های spoIIB و spoIIP به منظور شناسایی گونه های باسیلوس و استفاده از آنها در زیست فناوری و پزشکیپیش بینی ثبات پروتئین ها در اثر جهش های نقطه ای در همولیزین باسیلوس سرئوسپیشبینی ثبات پروتئین ها در اثر جهش های نقطه ای در همولیزین باسیلوس سرئوسافزایش کارایی آب سیستم های پرورش ماهی کپور از طریق تلقیح مستقیم باسیلوس های زیست یار ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 83 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی