5 SID.ir | بررسي پتانسيل پروبيوتيکي باکتري هاي اسيد لاکتيک جداشده از کيمچي توليد شده در ايران

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي پتانسيل پروبيوتيکي باکتري هاي اسيد لاکتيک جداشده از کيمچي توليد شده در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: پروبيوتيک ها به مجموعه اي از ميکروارگانيسم هايي اطلاق مي شود که وقتي به ميزان مناسب در دستگاه گوارش وجود دارند مي توانند تاثيرات مفيدي بر ميزبان برجاي بگذارند. با توجه به کاهش مصرف محصولات غذايي سنتي تخميري که به موجب آن، امکان از دست دادن بسياري از سويه هاي پروبيوتيک وجود دارد، جداسازي و شناسايي اين باکتري ها از محصولات غذايي سنتي و سلامتي زا ضروري به نظر مي رسد. کيمچي نوعي غذاي تخميري است که به نظر مي آيد داراي سويه هاي پروبيوتيکي باشد. در اين پژوهش پتانسيل پروبيوتيکي سويه هاي جداشده از کيمچي بررسي شد.
روش بررسي: جهت تعيين ويژگي هاي پروبيوتيکي جدايه هاي مذکور، آزمايشهاي تاييدي شامل بررسي مقاومت به اسيد (
PH هاي مساوي 2، 3 و 7)، بررسي مقاومت به نمک هاي صفراوي (درصد 0، 0.2، 0.3، 0.5، 1 و %2فعاليت ضدباکتريايي و در نهايت، بررسي مقاومت سويه هاي مورد آزمون نسبت به برخي آنتي بيوتيک هاي رايج انجام شد.
يافته ها: در اين مطالعه از بين 55 سويه مورد آزمايش، پديوکوکوس ها و لاکتوباسيلوس ها، ويژگي هاي پروبيوتيکي خوبي نشان دادند، به گونه اي که بيشترين پتانسيل پروبيوتيکي متعلق به سويه هاي
Lactobacillus plantarum PD412 و Pediococcus pentosaceus ATCC 25745 بود.
نتيجه گيري: در اين مطالعه، جنبه هاي ايمني مصرف اين باکتري ها، از نظر مقاومت به آنتي بيوتيک نشان داد اين دو باکتري واجد مقاومت طبيعي نسبت به آنتي بيوتيک ها هستند. لذا با توجه به پتانسيل پروبيوتيکي بالاي باکتري هاي اسيد لاکتيک جداسازي شده از کيمچي،توصيه مي گردد از اين ماده غذايي به عنوان يک مکمل پروبيوتيکي استفاده شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 222
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی