4 SID.ir | بررسي وضعيت آلودگي ميکروبي پنيرهاي سنتي توزيع شده در استان مرکزي در سال 1390

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي وضعيت آلودگي ميکروبي پنيرهاي سنتي توزيع شده در استان مرکزي در سال 1390

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک
 
چکیده: 

زمينه و هدف: پنير سنتي بنا به دلايل فرهنگي، طعم و بوي مطبوع و نيز ارزش تغذيه اي بالا به عنوان يک منبع پروتئيني جايگاه ويژه اي را در رژيم غذائي مردم کشور داراست. با اين وجود آلودگي آن به ميکروارگانيسم هاي پاتوژن مي تواند سلامت انسان را به خطر انداخته و موجب ضررهاي اقتصادي قابل توجهي گردد. هدف از اين مطالعه اندازه گيري و شناسائي آلودگي ميکروبي پنيرهاي سنتي عرضه شده در سطح استان مرکزي بود.
روش بررسي: استان مرکزي به 10 خوشه (بر اساس تعداد شهرستان) تقسيم و سپس در هر خوشه بر اساس ميزان تراکم عرضه پنير سنتي تعداد 8 نمونه از مراکز عرضه اين محصول در تابستان سال 1390 گرفته شد. نمونه ها تحت شرايط استريل به آزمايشگاه انتقال داده شده و تحت آزمايشات ميکروبيولوژي قرار گرفتند.
يافته ها: نتايج آزمون آماري نشان داد تمامي نمونه ها بيش از حد استاندارد ايران، به کلي فرم، استافيلوکوکوس ارئوس، کپک و مخمر آلوده هستند (
P<0.001). 34  درصد نمونه ها از نظر اشرشياکلي داراي آلودگي بودند همچنين در 24 درصد نمونه ها آلودگي به استافيلوکوکوس ارئوس کواگولاز مثبت مشاهده شد. درصد آلودگي نمونه ها به سالمونلا نيز 8.75 درصد بود.
نتيجه گيري: اين نتايج بيانگر وضعيت نامطلوب پنيرهاي سنتي استان مرکزي از نظر آلودگي ميکروبي بوده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 185
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی