3 SID.ir | شيوع استافيلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاري معتبر از دوغ هاي توليدي ايران
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

شيوع استافيلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاري معتبر از دوغ هاي توليدي ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: دوغ يکي از نوشيدني هاي سنتي ايران و برخي ملل ديگر نظير اروپاي شرقي، خاورميانه و آسيا به شمار مي آيد. در گذشته دوغ به فراوردهاي اطلاق مي شد که پس از رقيق سازي ماست پرچرب با آب و جداسازي چربي آن با استفاده از مشک بر جاي ميماند. امروزه دوغ از ويژگي هاي مشخص و استاندارد شده فيزيکي، شيميايي، فيزيکوشيميايي، ميکروبي و حسي برخوردار است. پژوهش حاضر به منظور بررسي کيفيت ميکروبي چهار نمونه تجاري معروف توليد شده در ايران صورت گرفت.
روش بررسي: اين مطالعه به روش توصيفي- مقطعي انجام گرفت. به طور کلي 126 نمونه با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي از فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي تهيه گرديدند. براي جداسازي استافيلوکوکوس اورئوس از محيط بردپارکرآگار (تست شناسايي) و تست کواگولاز (تست تاييدي) استفاده گرديد.
يافته ها: نتايج با استفاده از نرم افزار آماري
SPSS و آزمون هاي آماري T-Test و ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. نتايج حاصل از تجزيه و تحليل اطلاعات حاکي از آن بود که اختلاف معني داري بين ماه هاي بررسي شده، بين نمونه هاي تجاري و بين نوع دوغ ها از نظر ميزان آلودگي وجود داشت (p<0.05).
نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين مطالعه در دوغ هاي صنعتي پتانسيل به مخاطره افکندن سلامت مصرف کننده وجود دارد زيرا احتمال حضور آنتروتوکسين در دوغ صنعتي وجود دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی