برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1393 , دوره  7 , شماره  1 ; از صفحه 85 تا صفحه 94 .
 
عنوان مقاله: 

شيوع استافيلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاري معتبر از دوغ هاي توليدي ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: دوغ يکي از نوشيدني هاي سنتي ايران و برخي ملل ديگر نظير اروپاي شرقي، خاورميانه و آسيا به شمار مي آيد. در گذشته دوغ به فراوردهاي اطلاق مي شد که پس از رقيق سازي ماست پرچرب با آب و جداسازي چربي آن با استفاده از مشک بر جاي ميماند. امروزه دوغ از ويژگي هاي مشخص و استاندارد شده فيزيکي، شيميايي، فيزيکوشيميايي، ميکروبي و حسي برخوردار است. پژوهش حاضر به منظور بررسي کيفيت ميکروبي چهار نمونه تجاري معروف توليد شده در ايران صورت گرفت.
روش بررسي: اين مطالعه به روش توصيفي- مقطعي انجام گرفت. به طور کلي 126 نمونه با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي از فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي تهيه گرديدند. براي جداسازي استافيلوکوکوس اورئوس از محيط بردپارکرآگار (تست شناسايي) و تست کواگولاز (تست تاييدي) استفاده گرديد.
يافته ها: نتايج با استفاده از نرم افزار آماري
SPSS و آزمون هاي آماري T-Test و ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. نتايج حاصل از تجزيه و تحليل اطلاعات حاکي از آن بود که اختلاف معني داري بين ماه هاي بررسي شده، بين نمونه هاي تجاري و بين نوع دوغ ها از نظر ميزان آلودگي وجود داشت (p<0.05).
نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين مطالعه در دوغ هاي صنعتي پتانسيل به مخاطره افکندن سلامت مصرف کننده وجود دارد زيرا احتمال حضور آنتروتوکسين در دوغ صنعتي وجود دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

فرج وند، ن.، و علی محمدی، م. (1393). شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاری معتبر از دوغ های تولیدی ایران. سلامت و محیط زیست, 7(1), 85-94. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243715



Vancouver : کپی

فرج وند نسرین، علی محمدی محمود. شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاری معتبر از دوغ های تولیدی ایران. سلامت و محیط زیست. 1393 [cited 2021April15];7(1):85-94. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243715



IEEE : کپی

فرج وند، ن.، علی محمدی، م.، 1393. شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاری معتبر از دوغ های تولیدی ایران. سلامت و محیط زیست, [online] 7(1), pp.85-94. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243715>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی