برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1393 , دوره  7 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 10 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي غلظت سرب و کادميوم در محصولات کشاورزي (کاهو، کلم، پياز و چغندر) استان اصفهان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
 
چکیده: 

زمينه و هدف: آلودگي محصولات کشاورزي به فلزات سنگين ناشي از وجود اين آلودگي ها در خاک و هوا خطري جدي براي کيفيت و امنيت اين محصولات به شمار مي رود. کادميوم و سرب هر دو اثرات سرطان زايي از خود نشان داده اند. هدف از اين مطالعه، ميزان سرب و کادميوم در برخي از محصولات کشاورزي استان اصفهان است.
روش بررسي: در طول دو فصل بهار و تابستان، 80 نمونه از 4 نوع محصول (از هر محصول 20 نمونه) به طور تصادفي از اراضي کشاورزي برخي از مناطق استان اصفهان برداشت گرديد. پس از آماده سازي، ميزان سرب و کادميوم توسط دستگاه جذب اتمي تعيين شد.
يافته ها: ميانگين غلظت سرب و کادميوم در محصولات نمونه برداري شده با يکديگر متفاوت بود. به طوري که اختلاف ميان غلظت سرب در چغندر لبويي با پياز و کلم معني دار بود (
p<0.05). و اختلاف ميان غلظت سرب در چغندرلبويي با کاهو معني دار نبود (p>0.05). مقايسه ميانگين ها بيانگر اين بود که تنها ميان غلظت کادميوم چغندر با کلم و چغندر با پياز اختلاف معني دار وجود دارد ((p<0.001. نتايج نشان داد که مقدار سرب و کادميوم در اکثر محصولات بيشتر از محدود استاندارد ارايه شده توسط ايران (بيشينه رواداري سرب براي کاهو، کلم، چغندر و پياز به ترتيب 0.1, 0.3, 0.2 mg/Kg dry weight و 0.1 و براي کادميوم به ترتيب برابر0.05, 0.05, 0.1mg/Kg dry weight  و 0.05 است) و نيز FAO-WHO است.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان مي دهد اغلب محصولات نمونه برداري شده در اين تحقيق داراي دو فلز سنگين سرب و کادميوم بيش از حد مجاز و استاندارد هستند. با اين حال، مقدار تخميني جذب شده هر عنصر (EDI) محصول نشان داد که به جز سرب در کاهو، ساير محصولات داراي EDI کمتري نسبت به ميزان دريافت قابل تحمل روزانه موقتي (PTDI) که از طرف موسسه استاندارد ايران گزارش شده، هستند. براي فهم بهتر و مديريت بهينه و جلوگيري از آلودگي بيشتر، مطالعه منشا عناصر سنگين و تعيين مقادير آنها در خاک، آب و گرد و غبار اين منطقه توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مهاجر، ر.، و صالحی، م.، و محمدی، ج. (1393). بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو, کلم, پیاز و چغندر) استان اصفهان. سلامت و محیط زیست, 7(1), 1-10. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243698



Vancouver : کپی

مهاجر رضا، صالحی محمدحسن، محمدی جهانگرد. بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو, کلم, پیاز و چغندر) استان اصفهان. سلامت و محیط زیست. 1393 [cited 2021July24];7(1):1-10. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243698



IEEE : کپی

مهاجر، ر.، صالحی، م.، محمدی، ج.، 1393. بررسی غلظت سرب و کادمیوم در محصولات کشاورزی (کاهو, کلم, پیاز و چغندر) استان اصفهان. سلامت و محیط زیست, [online] 7(1), pp.1-10. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243698.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 259 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی