4 SID.ir | تاثير ضدباکتريايي عصاره هاي آبي و اتانولي ميوه درخت سپستان بر استافيلوکوکوس اورئوس، باسيلوس سرئوس، اشرشيا کلي و سالمونلا تيفي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير ضدباکتريايي عصاره هاي آبي و اتانولي ميوه درخت سپستان بر استافيلوکوکوس اورئوس، باسيلوس سرئوس، اشرشيا کلي و سالمونلا تيفي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: با پيدايش مقاومت هاي روزافزون ميکروب ها به آنتي بيوتيک هاي سنتزي، تحقيقات لازم جهت جايگزيني داروهاي شيميايي توسط گياهان دارويي سنتي صورت گرفته است. اين پژوهش با هدف تعيين اثر مهارکنندگي عصاره هاي آبي و اتانولي ميوه درخت سپستان روي تعدادي از باکتري هاي گرم مثبت و گرم منفي انجام گرفت.
روش بررسي: اثر ضدميکروبي عصاره با چهار روش: کشت آميخته، انتشار در ديسک، حداقل غلظت مهارکنندگي (
MIC) و حداقل غلظت کشندگي باکتري (MBC) تعيين گرديد. آناليز و مقايسه ميانگين ها با استفاده از آزمون Duncan و آزمون آناليز واريانس يک طرفه در سطح اطمينان p£0.05 انجام شد.
يافته ها: در اين مطالعه، عصاره هاي آبي و اتانولي ميوه سپستان (
Cordia myxa L.) بر روي باکتري هاي گرم مثبت استافيلوکوکوس اورئوس و باسيلوس سرئوس موثر بود. بالاترين مقادير حداقل غلظت مهارکنندگي و حداقل غلظت کشندگي در مورد عصاره آبي به ترتيب 64 و 256 ميلي گرم بر ميلي ليتر و در مورد عصاره اتانولي به ترتيب 32 و 256 ميلي گرم بر ميلي ليتر براي سويه سالمونلا تيفي به دست آمد، لذا اين باکتري به عنوان مقاوم ترين سويه نسبت به عصاره هاي آبي و اتانولي ميوه سپستان شناخته شد.
نتيجه گيري: در اين پژوهش تنها از يک روش استخراج عصاره براي بررسي اثر ضدميکروبي استفاده شد. بنابراين، کاربرد ساير روش هاي عصاره گيري و مطالعه اثر ضدميکروبي ساير اندام هاي گياه براي کسب نتايج دقيق تر ضروري به نظر مي رسد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 144
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی