برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1383 , دوره  14 , شماره  1 ; از صفحه 13 تا صفحه 23 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي قارچ هاي خاكزاد عوامل پوسيدگي ريشه و طوقه گندم و تعيين ميزان خسارت اقتصادي آنها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی، زنجان
 
چکیده: 

به منظور مطالعه و شناسايي عوامل بيماري زاي قارچي طوقه ريشه گندم و تعيين اهميت و خسارت اين عوامل در استان زنجان در طول سال هاي 1379-78 تعداد 178 مزرعه گندم در شهرستان مختلف استان زنجام مورد بازديد و بررسي قرار گرفت. نمونه هاي مشكوك به بيماريهاي طوقه و ريشه با علايمي از قبيل زردي، خشكيدگي، تنك بودن موضعي، سفيد شدن خوشه ها، پوك شدن دانه ها، كاهش رشد و ضعيف شدن خوشه ها، تغيير رنگ محل طوقه و ايجاد لكه هاي نكروزه در محل طوقه و ابتداي ساقه از مناطق مورد بررسي جمع آوري و جهت بررسي هاي دقيق تر به آزمايشگاه منتقل و نسبت به جداسازي، خالص سازي و شناسايي و عوامل قارچي اقدام گرديد. در نهايت 98 جدايه قارچي متعلق به 5 جنس و 7 گونه شناسايي شد. بيشترين فراواني مربوط به گونه هاي Rhizoctonia celrealis, Rhizoctonia, Rhizoctonia solani, Fusarium culmrum و Drechslera sp بود كه بيماري زايي آنها بر روي رقم گندم فلات به اثبات رسيد. نتايج اين تحقيق نشان داد كه در مناطق مختلف استان حدود 40 درصد مزارع، حداقل به يكي از عوامل بيماري زاي فوق آلوده هستند. خسارت بيماري هاي خاكزاد گندم بسته به درصد آلودگي بوته ها و همچنين گونه هاي عامل بيماري متفاوت و از 1 تا 9 درصد كل محصول نوسان داشت. نتايج اين بررسي نشان داد در مناطقي كه مواد آلي خاك ضعيف باشد، عملكرد محصول گندم بيشتر از خاك هاي پر بازده تحت تاثير بيماري هاي خاكزاد قرار مي گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جعفری، ح.، و صارمی، ح. (1383). بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها . دانش کشاورزی, 14(1), 13-23. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2218



Vancouver : کپی

جعفری حسین، صارمی حسین. بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها . دانش کشاورزی. 1383 [cited 2021June21];14(1):13-23. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2218



IEEE : کپی

جعفری، ح.، صارمی، ح.، 1383. بررسی قارچ های خاکزاد عوامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم و تعیین میزان خسارت اقتصادی آنها . دانش کشاورزی, [online] 14(1), pp.13-23. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2218.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 604 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی