3 SID.ir | بررسي اثر برگ فندق در پايين آمدن قند خون در موش سفيد بزرگ آزمايشگاهي (Rat)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر برگ فندق در پايين آمدن قند خون در موش سفيد بزرگ آزمايشگاهي (Rat)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
ديابت قندي بيماري مزمن، مادام العمر و از شايعترين بيماريهاي غدد درون ريز است كه در بيشتر موارد به علت كاهش ترشح انسولين توسط سلولهاي بتاي جزاير لانگرهانس ايجاد ميشود. از يك سو مشكلات تهيه انسولين و ساير داروهاي كاهش دهنده ي قند خون از كشورهاي خارجي و از سوي ديگر مشكلات و عوارض مصرف و تزريق چنين داروهايي، توجه محققين مختلف را به سوي استفاده از داروهاي گياهي براي كاهش عوارض ديابت قندي جلب كرده است. اين مطالعه از نوع تحليلي و به روش تجربي انجام گرفت به همين منظور دو گروه از موشهاي سفيد آزمايشگاهي بزرگ را انتخاب نموده و به گروه تجربي، جوشانده 10 درصد برگ فندق داديم و سپس در روز صفر، سوم، هفتم، و پانزدهم قند خون گروه شاهد و مورد آزمايش را با اتوآناليزور RA-1000 اندازه گيري نموديم. عصاره 10 درصد جوشانده برگ فندق به صورت خوراكي واجدا اثر هيپوگليسميك در رتهاي نرمال ميباشد و در روزهاي سوم و هفتم درگروه تجربي در مقايسه با گروه شاهد به طور معني داري باعث كاهش قند خون در رتها ميشود (P<0.001). با توجه به اينكه عصاره برگ فندق شيرين و خوردن آن خيلي راحت ميباشد برعكس بيشتر عصاره هاي گياهان ديگر مثل برگ گردو، گزنه، روناس، كلپوره و سير كه اثر هيپوگليسميك داشته و تلخ مزه ميباشند. پيشنهاد ميكنيم كه اثر جوشانده برگ فندق در موشهاي سفيد آزمايشگاهي ديابتي هم امتحان شود و با استفاده از متدهاي پيشرفته جداسازي و شناسايي جهت شناختن ماده مؤثر برگ فندق كه واجد اثر هيپوگليسميك ميباشد انجام گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 759
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی