برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
شهريور 1382 , دوره  71 , شماره  1 ; از صفحه 27 تا صفحه 42 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير تركيبات غذايي و رطوبت دانه روي ترجيح غذايي سوسك چهار نقطه اي حبوبات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان تابناک، موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی، بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی
 
چکیده: 

سوسك چهارنقطه اي حبوبات Callosobruchus maculatus (Fabricius) يكي از مهم ترين آفات حبوبات به شمار مي آيد و با تغذيه از دانه هاي حبوبات موجب خسارت هاي سنگين مي شود. به همين منظور آزمايش هايي با هدف يافتن علل ترجيح غذايي اين آفت انجام شد. آزمايش ها روي دوازده رقم از حبوبات مختلف و در دو حالت تغذيه اي اختياري و اجباري صورت گرفت به نحوي كه در حالت تغذيه اختياري 120 عدد حشره (مخلوط نر و ماده)، و در هريك از ظروف مربوط به تغذيه اجباري 10 عدد حشره (5نر+5ماده) روي ارقام مختلف رهاسازي شدند. ملاك ارزيابي ترجيح غذايي، تعداد تخم گذاشته شده و همينطور تعداد حشرات كامل ظاهرشده (جمعيت نسل (F1 روي هر رقم در نظر گرفته شده هر دو گروه آزمايش تحت شرايط يكسان دمایي و رطوبتي انجام شد. نتايج نشان داد كه در تغذيه اختياري رقم لوبيا چشم بلبلي مشهد و در تغذيه اجباري رقم ماش پرتو داراري مطلوبيت بيشتري براي تغذيه حشره مي باشد. نتايج به دست آمده در تغذيه اختياري ملاك بررسي علل ترجيح غذايي قرار گرفت. ميزان چربي، پروتئين كل، 16 نوع اسيد آمينه و رطوبت هر 12 رقم حبوبات به عنوان عواملي كه ممكن بود در ترجيح غذايي حشره موثر باشند اندازه گيري شدند. بعد از محاسبات آماري رابطه اي بين عوامل شيميايي اندازه گيري شده و ترجيح غذاييc.maculatus F.  مشاهده نشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

معروف، ع.، و شایسته، ن.، و باقری زنوز، ا.، و حیدری، ر. (1382). تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات. آفات و بیماریهای گیاهی, 71(1), 27-42. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1972



Vancouver : کپی

معروف عارف، شایسته نورالدین، باقری زنوز ابراهیم، حیدری رضا. تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات. آفات و بیماریهای گیاهی. 1382 [cited 2021May15];71(1):27-42. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1972



IEEE : کپی

معروف، ع.، شایسته، ن.، باقری زنوز، ا.، حیدری، ر.، 1382. تاثیر ترکیبات غذایی و رطوبت دانه روی ترجیح غذایی سوسک چهار نقطه ای حبوبات. آفات و بیماریهای گیاهی, [online] 71(1), pp.27-42. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1972.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 84 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی