4 SID.ir | تاثير تركيبات غذايي و رطوبت دانه روي ترجيح غذايي سوسك چهار نقطه اي حبوبات

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير تركيبات غذايي و رطوبت دانه روي ترجيح غذايي سوسك چهار نقطه اي حبوبات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خيابان تابناك، موسسه تحقيقات آفات و بيماريهاي گياهي، بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی
 
چکیده: 

سوسك چهارنقطه اي حبوبات Callosobruchus maculatus (Fabricius) يكي از مهم ترين آفات حبوبات به شمار مي آيد و با تغذيه از دانه هاي حبوبات موجب خسارت هاي سنگين مي شود. به همين منظور آزمايش هايي با هدف يافتن علل ترجيح غذايي اين آفت انجام شد. آزمايش ها روي دوازده رقم از حبوبات مختلف و در دو حالت تغذيه اي اختياري و اجباري صورت گرفت به نحوي كه در حالت تغذيه اختياري 120 عدد حشره (مخلوط نر و ماده)، و در هريك از ظروف مربوط به تغذيه اجباري 10 عدد حشره (5نر+5ماده) روي ارقام مختلف رهاسازي شدند. ملاك ارزيابي ترجيح غذايي، تعداد تخم گذاشته شده و همينطور تعداد حشرات كامل ظاهرشده (جمعيت نسل (F1 روي هر رقم در نظر گرفته شده هر دو گروه آزمايش تحت شرايط يكسان دمایي و رطوبتي انجام شد. نتايج نشان داد كه در تغذيه اختياري رقم لوبيا چشم بلبلي مشهد و در تغذيه اجباري رقم ماش پرتو داراري مطلوبيت بيشتري براي تغذيه حشره مي باشد. نتايج به دست آمده در تغذيه اختياري ملاك بررسي علل ترجيح غذايي قرار گرفت. ميزان چربي، پروتئين كل، 16 نوع اسيد آمينه و رطوبت هر 12 رقم حبوبات به عنوان عواملي كه ممكن بود در ترجيح غذايي حشره موثر باشند اندازه گيري شدند. بعد از محاسبات آماري رابطه اي بين عوامل شيميايي اندازه گيري شده و ترجيح غذاييc.maculatus F.  مشاهده نشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 112
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی