4 SID.ir | مروري بر گياه آويشن (.Thymus vulgaris L)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مروري بر گياه آويشن (.Thymus vulgaris L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر غربی، شماره 97، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
 
چکیده: 
آويشن (Thymus vulgaris) يكي از گياهان تيره نعناعيان (Lamiaceae) است كه در نواحي مختلف مديترانه و برخي نواحي آسيا مي‌رويد و امروزه در مناطق مختلف جهان و از جمله در ايران كشت و توليد مي‌شود. آويشن محتوي 8/0 و 6/2درصد (معمولاً‌1 درصد) اسانس است كه قسمت اعظم آن را فنل‌ها، هيدروكربن‌هاي مونوترپني و الكل‌ها تشكيل مي‌دهند. تيمول جزء‌ اصلي تركيبات فنلي در گياه آويشن است. از برگ آويشن در فرآورده‌هاي غذايي و همچنين از اسانس‌ گياه در نوشيدني‌ها و صنايع دارويي، بهداشتي و آرايشي استفاده متنوعي مي‌شود. روغن آويشن داراي خواصي نظير ضد اسپاسم، بادشكن، ضدقارچي، ضد باكتريايي، ضدعفوني كننده، ضد كرم، ضد رماتيسم، خلط‌آور، آنتي‌اكسيدان، نگهدارنده طبيعي غذا و تأخير دهنده پيري پستانداران مي‌باشد. اسانس آويشن از جمله ده اسانس معروف مي‌باشد كه جايگاه خاصي در تجارت جهاني دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1080
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی