برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقايسه اي ترکيبات مغذي و پروفيل اسيدهاي آمينه در استخوان هاي ماهي ساردين پهلو طلايي (Sardinella gibossa)، کيلکاي آنچوي (Clupeonella engrauliformis) و موتو ماهي (Stolephorus indicus)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قشم
 
چکیده: 

در تحقيق حاضر به بررسي ترکيبات تقريبي و پروفيل اسيدهاي آمينه در استخوانهاي ماهي ساردين پهلو طلايي (Sardinella gibossa)، کيلکاي آنچوي (Clupeonella engrauliformis) و موتو ماهي (Stolephorus indicus) در فصل پاييز پرداخته شد. بالاترين ميزان رطوبت و پروتئين در استخوان موتو ماهي و بالاترين ميزان چربي و خاکستر در کيلکاي آنچوي وجود داشت. موتو ماهي با ماهي کيلکا در تمامي فاکتورها اختلاف معني داري را نشان داد. اختلاف معني دار بين ساردين پهلو طلايي و دو گونه ديگر نيز ديده شد. در بررسي ماده خشک بدون چربي بيشترين نسبت خاکستر به پروتئين در کيلکاي آنچوي ديده شد. اسيدهاي آمينه کل در ماهي کيلکا و ساردين پهلو طلايي فاقد اختلاف معني دار بود اما هر دو گونه با موتو ماهي اختلاف معني داري داشتند. اسيدهاي آمينه غيرضروري کل در ماهي کيلکا و موتو ماهي فاقد اختلاف معني دار بود و کمترين ميزان در ماهي ساردين پهلو طلايي مشاهده شد. کمترين ميزان اسيدهاي آمينه بازي در موتو ماهي و بيشترين ميزان در ماهي ساردين پهلو طلايي بود. همچنين بيشترين ميزان اسيدهاي آمينه سولفوردار در کيلکا ماهي ديده شد که اختلاف معني داري را با دو گونه ديگر مورد مطالعه نشان داد. در بررسي شاخص شيميايي هيچ اسيد آمينه ضروري در سه گونه ماهي کمبودي را در مقابسه با پروتئين مرجع نشان نداد. بر اين اساس ترکيب استخوان هر سه گونه ماهي مورد مطالعه کيفيت خوبي را از نظر تغذيه اي نشان مي دهند اما در برخي از پارامترها ضعف دارند. بهترين ترکيب مشاهده شده در ساردين پهلو طلايي بوده و کيلکاي آنچوي و موتو ماهي در جايگاه بعدي هستند. در نتيجه به نظر مي رسد استفاده از پودر استخوان اين ماهيان بعنوان مکمل غذايي در صنايع غذايي توجيه پذير باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 140
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی