برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر پوشش ژلاتين همراه با اسانس دارچين بر دوره ماندگاري فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) در دماي يخچال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
 
چکیده: 

مطالعه حاضر به منظور بررسي تاثير پوشش ژلاتيني حاوي اسانس دارچين بر حفظ کيفيت فيله تازه ماهي قزل آلاي رنگين کمان در زمان نگهداري در يخچال طراحي و انجام شد. فيله هاي تازه ماهي با محلول ژلاتيني (4 درصد) حاوي 1.5 درصد اسانس دارچين، تيمار شده و در يخچال ذخيره شدند. آزمايش هاي ميکروبي و شيميايي شامل: بار کل باکتريايي و باکتري هاي سرمادوست، مجموع بازهاي نيتروژني فرار و تيوباربيتوريک اسيد همچنين ارزيابي حسي بصورت دوره اي براي همه تيمارها انجام شد. براي نمونه هاي داراي پوشش حاوي اسانس دارچين ميزان بار باکتريايي کل تا روز پانزدهم هنوز در دامنه قابل قبول براي مصارف انساني قرار داشت ولي در نمونه هاي داراي پوشش ژلاتيني و شاهد اين ميزان در روز پانزدهم بترتيب به 7.88 و 7.44 (Log cfu/g) رسيد که فراتر از حد مجاز مي باشد. مقادير باکتري هاي سرمادوست براي تيمار شاهد و داراي پوشش ژلاتيني بصورت معني داري افزايش بيشتري نسبت به تيمار داراي پوشش حاوي اسانس داشت. مقادير مجموع بازهاي نيتروژني فرار و تيوباربيتوريک اسيد در فيله هاي داراي پوشش حاوي اسانس 1.5 درصد از ساير تيمارها بود. اين بررسي نشان داد که با استفاده از پوشش ژلاتين حاوي اسانس دارچين مي توان از رشد باکتري ها در فيله هاي تازه ماهي جلوگيري کرده و ويژگي هاي حسي آن شامل: بافت، بو، رنگ و پذيرش کلي را نيز تا حدود زيادي حفظ کرده و موجب افزايش دوره نگهداري ماهي در يخچال شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 229
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی