برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي آزمايشگاهي اثر افزودن زايليتول به نوشابه هاي گازدار رژيمي بر ميکروهاردنس ميناي دندان هاي دائمي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی دندان پزشکی کودکان، دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه شاهد
 
چکیده: 

زمينه و هدف: مصرف بالاي نوشيدنيهاي گازدار و رژيمي، شايعترين عامل اتيولوژيک اروژن دنداني مي باشد. هدف از اين مطالعه بررسي اثر افزودن زايليتول به نوشابه هاي گازدار رژيمي در پيشگيري از کاهش ميکروهاردنس ميناي دندان دائمي در مقايسه با نوشابه هاي گازدار رژيمي معمول مي باشد.
روش بررسي: اين مطالعه به روش تجربي - آزمايشگاهي بر روي چهل دندان مولر سوم دائمي نهفته نه که به روش جراحي خارج شده و فاقد پوسيدگي، سايش، ترک و هيپوکلسيفيکاسيون انجام گرفت. براي ارزيابي صحيح ميکروهاردنس، سطح نمونه ها با سمباده پنج هزار پاليش شد و با دستگاه سنجش ميکروهاردنس ويکرز اندازه گيري گرديد، سپس دندانها در چهار گروه در چهل ميلي ليتر از چهار نوع محلول مختلف به مدت پنج دقيقه قرار داده شدند (کوکاکولاي معمول به عنوان شاهد اول، کوکاکولاي زيرو، کوکاکولاي زيرو به اضافه ده گرم زايليتول، آب شهري به عنوان شاهد دوم). سطح مورد بررسي مربعي به ابعاد
5X5 ميلي متر از ميناي ديستال دندانها بود. در پايان زمان آزمايش، مجددا ميکروهاردنس دندانها مورد ارزيابي قرار گرفت. تغييرات ميکروهاردنس در هر گروه با آزمون Paired t- test و بين گروه ها با آزمون ANOVA مورد قضاوت قرار گرفت.
يافته ها: بر اساس نتايج به دست آمده، ميزان ميکروهاردنس پس از غوطه وري در کوکاکولاي نرمال، کوکاکولا زيرو به اضافه 25% زايليتول کاهش يافته و اين کاهش به ترتيب
24.87±38.6616.65±26.123.52±19.5- بود. اين ميزان کاهش از نظر آماري معني دار مي باشد، (P3=0.005), (P2=0.001), (P1=0.001) اما در گروه غوطه ور در آب شهري ميزان تغيير در ميکروهاردنس 9.17±7.4- بود که اين از نظر آماري معني دار نمي باشد (0.5= P4). علاوه بر اين کاهش ميکروهاردنس ميناي دندان در مجاورت با زايليتول به طور معني داري کمتر از دو گروه مشابه بود.
نتيجه گيري: بر اساس نتايج مطالعه حاضر افزودن زايليتول به نوشابه هاي گازدار رژيمي باعث کاهش ميزان اروژن دنداني مي شود اما از بروز آن پيشگيري نمي کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حقگو، ر.، و مهران، م.، و بقایی پور، س. (1392). بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran), 25(2 (مسلسل 87)), 186-190. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194283



Vancouver : کپی

حقگو رزا، مهران مجید، بقایی پور سیداحمد. بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran). 1392 [cited 2021July29];25(2 (مسلسل 87)):186-190. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194283



IEEE : کپی

حقگو، ر.، مهران، م.، بقایی پور، س.، 1392. بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran), [online] 25(2 (مسلسل 87)), pp.186-190. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194283.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی