برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير سه نوع آب ميوه صنعتي بر PH پلاک دنداني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: توان پوسيدگي زايي آب ميوه هاي مورد استفاده توسط کودکان به عنوان ميان وعده هاي مغذي از اهميت بسزايي برخوردار است. هدف از اين مطالعه بررسي اثر مصرف سه نوع آب ميوه صنعتي ايراني بر pH پلاک دنداني مي باشد.
روش بررسي: در اين کارآزمايي باليني تصادفي ده دانشجوي دندانپزشکي بر مبناي معيارهاي ورودي چون ميزان استرپتوکک هاي موتان و لاکتوباسيل ها، ميزان جريان بزاق، عدم وجود پوسيدگيهاي فعال در دهان، عدم وجود بيماري سيستميک خاص و غيره.شرکت کردند.
pH پلاک دنداني در ناحيه مشخص در هر چهار کوادرانت دهاني قبل و در دقايق دو الي شصت پس از مصرف نوشيدني پرتقال کودک، نکتار پرتقال پالپ دار و نکتار آناناس و محلول ساکارز 10% توسط ميکروالکترود شيشه اي W Metrohm و pH متر ديجيتال تعيين و سپس منحني pH براي هر ماده با توجه به زمان رسم گرديد. يافته ها توسط آناليز آماري (p<0.05) Repeated measure ANOVA مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: حداکثر افت
pH در مورد هر سه آب ميوه مورد مطالعه در دقيقه دو رخ داده است. pH پلاک پس از مصرف نکتار پرتقال پالپ دار از همه طولانيتر (2.24±10.75) و پس از مصرف نکتار آناناس از همه کوتاهتر (1.14±3.46) زير pH بحراني باقيمانده است. در دقايق پاياني مطالعه pH پلاک به دنبال مصرف همه مواد به جز نکتار پرتقال پالپ دار (0.15±6.14) به حد PH پايه برگشت کرده است.
نتيجه گيري: به دنبال مصرف نکتار پرتقال پالپ دار ميانگين
pH پلاک از بقيه نوشيدني ها کمتر و زمان افت pH پلاک بيشتر بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

معینی، پ.، و شفیع زاده، ن.، و بیابانی، ش.، و رئوفی، ف.، و خرازی فرد، م. (1392). بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran), 25(2 (مسلسل 87)), 155-163. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194256



Vancouver : کپی

معینی پیوند، شفیع زاده نسیم، بیابانی شیدا، رئوفی فرهاد، خرازی فرد محمدجواد. بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran). 1392 [cited 2021July27];25(2 (مسلسل 87)):155-163. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194256



IEEE : کپی

معینی، پ.، شفیع زاده، ن.، بیابانی، ش.، رئوفی، ف.، خرازی فرد، م.، 1392. بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran), [online] 25(2 (مسلسل 87)), pp.155-163. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194256.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 72 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی