برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي وضعيت عوامل مستعدکننده و شيوه هاي پيشگيري از اختلالات ناشي از گرما در کشاورزان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: کار در هواي آزاد و طي فصل گرم مانند شرايطي که کشاورزان، به ويژه طي فصل برداشت برنج، با آن روبه رو هستند، با خطر گرما و رطوبت زياد و به طبع آن ظهور انواع گوناگوني از اختلالات ناشي از فشار گرمايي روبروست. هدف از انجام اين بررسي، تعيين وضعيت عوامل مستعدکننده و شيوه هاي پيشگيري از اختلالات ناشي از گرما در گروهي از کشاورزان به ويژه طي فصل برداشت برنج بوده است.
روش کار: طي يک مطالعه مقطعي، 340 تن از کشاورزان يکي از شهرهاي ساحلي استان مازندران (شهر سرخرود) مورد بررسي قرار گرفتند. نمونه ها به صورت تصادفي و خوشه اي از ميان کشاورزان 42 روستاي اين منطقه انتخاب گرديدند. اطلاعات مورد نظر با استفاده از يک فرم، متناسب با اهداف پژوهش جمع آوري و با استفاده از نرم افزار
SPSS به کمک شاخص هاي آمار توصيفي و هم چنين آزمون آماري کاي دو مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. سطح معني داري نتايج p<0.05 در نظر گرفته شد.
يافته ها: پردازش داده ها نشان داد ميانگين سن و سابقه کار کشاورزان به ترتيب
42.8±11.9 و 26±13.2 سال و نسبت بي سوادي 34 درصد بوده است. سنجش شاخص توده بدن گوياي آن بوده که بيش از 50 درصد از کشاورزان با مشکل اضافه وزن يا چاقي روبه رو بوده و حدود 15 درصد حداقل به يک بيماري مزمن نظير بيماري قلبي عروقي، کليوي، ديابت يا فشار خون مبتلا بوده اند. تقريبا 95 درصد از آنان از ضرورت آشاميدن آب پيش از شروع بکار و کليه کشاورزان از ضرورت جايگزيني املاح به عنوان اقدام پيشگيري بي اطلاع بودند. انجام آزمون آماري کاي دو بر روي متغير سردرد به عنوان شايع ترين علامت و يکي از علايم اوليه اختلالات ناشي از گرما، با ديگر متغيرهاي مستعدکننده اختلالات، فاقد اختلاف معني دار آماري بوده است.
نتيجه گيري: يافته ها گوياي آنند که کشاورزان مورد بررسي طي فصل تابستان با توجه به عواملي چون توزيع سني، تحصيلات، شاخص توده بدن، ميزان آگاهي هاي بهداشتي، وضعيت مصرف دارو و ابتلا به بيماري هاي مزمن، بسيار مستعد ابتلا به انواع اختلالات ناشي از گرما هستند و از سويي آگاهي مطلوبي از عوامل مستعدکننده و شيوه هاي پيشگيري ندارند. بنابراين، آموزش علايم اوليه و اقدامات کنترلي به منظور حفظ سلامت کشاورزان ضروري است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

تیرگر، آ.، و شیرویه، ا.، و حاجی احمدی، م.، و حسینی، س. (1390). بررسی وضعیت عوامل مستعدکننده و شیوه های پیشگیری از اختلالات ناشی از گرما در کشاورزان. بهداشت و ایمنی کار, 1(1 (پیاپی 1)), 39-46. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194151



Vancouver : کپی

تیرگر آرام، شیرویه ارسلان، حاجی احمدی محمود، حسینی سیدرضا. بررسی وضعیت عوامل مستعدکننده و شیوه های پیشگیری از اختلالات ناشی از گرما در کشاورزان. بهداشت و ایمنی کار. 1390 [cited 2021July26];1(1 (پیاپی 1)):39-46. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194151



IEEE : کپی

تیرگر، آ.، شیرویه، ا.، حاجی احمدی، م.، حسینی، س.، 1390. بررسی وضعیت عوامل مستعدکننده و شیوه های پیشگیری از اختلالات ناشی از گرما در کشاورزان. بهداشت و ایمنی کار, [online] 1(1 (پیاپی 1)), pp.39-46. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=194151.



 

 
بازدید یکساله 62 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی