برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر بازدارندگي اسانس روغني زيره سياه (Bunium Persicum) بر روي قارچ کانديدا آلبيکنس در محيط آزمايشگاهي (In vitro)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده پزشکی، گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
 
چکیده: 

مقدمه: زيره سياه ايراني (Bunium persicum) با نام عمومي Black cumin گياهي علفي از خانواده چتريان (Umbelliferae) است. اين گياه در نواحي گرم و خشک ايران به صورت خودرو (وحشي) مي رويد. کانديدا آلبيکنس نوعي مخمر است که به عنوان فلور نرمال پوست و مخاط دستگاههاي گوارشي، تنفسي و تناسلي شناخته مي شود. اين قارچ در افراد دچار نقص سيستم ايمني ايجاد بيماري مي کند. هدف از اين مطالعه، بررسي اثر بازدارندگي اسانس روغني زيره سياه بر روي قارچ کانديدا آلبيکنس به عنوان يک پاتوژن بيماريزاي انساني در محيط آزمايشگاهي بود.
روش کار: در اين مطالعه آزمايشگاهي 28 پليت حاوي مخمر کانديدا آلبيکنس بر روي محيط کشت سابورو دکستروز آگار پاساژ داده شد. 7 پليت به عنوان گروه شاهد (بدون اسانس روغني زيره سياه) و 21 پليت به عنوان گروههاي مورد، حاوي غلظتهاي 1 mg/ml، 2 mg/ml و 3 mg/ml از اسانس فوق الذکر (هر کدام 7 پليت) مورد بررسي قرار گرفتند. تمامي پليت ها به مدت 72 ساعت در انکوباتور 37 درجه سانتي گراد قرار داشتند که هر 24 ساعت يک بار از نظر تعداد کلوني هاي رشد يافته توسط کاغذ شطرنجي و استريوسکوپ Heerbrugg WILD مورد شمارش قرار مي گرفتند. در نهايت نتايج بدست آمده توسط روشهاي آماري توصيفي گزارش گرديد.
نتايج: بعد از 24 ساعت اول، مخمرهاي کانديدا آلبيکنس در کليه پليت هاي گروه شاهد رشد داشت اما در هيچ يک از گروههاي مورد رشدي مشاهده نشد. در 24 ساعت دوم تمامي پليت هاي گروه شاهد و پليت هاي حاوي 1mg/ml اسانس روغني زيره سياه رشد داشتند. اين در حالي است که هيچگونه رشدي در پليت هاي حاوي 2 mg/ml و 3 mg/ml اسانس روغني زيره سياه صورت نگرفته بود. نهايتا پس از 72 ساعت با وجود رشد در پليت هاي گروههاي شاهد (غيرقابل شمارش)، 1 mg/ml (غيرقابل شمارش) و 2 mg/ml (ميانگين = 46 کلوني) از اسانس روغني زيره سياه، در گروه 3 mg/ml از اسانس مذکور هيچگونه رشدي مشاهده نشد.
نتيجه گيري: نتايج بدست آمده از بررسي حاضر نشان دادند که هر 3 غلظت فوق الذکر قادرند رشد قارچ کانديدا آلبيکنس را به تاخير انداخته و بر روي آن اثر مهاري خود را القا نمايند. مدت زمان مهار رشد قارچ تابع غلظت اسانس در محيط بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی