5 SID.ir | تركيب شيميايي اسانس و روغن سياه‌‌ دانه

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تركيب شيميايي اسانس و روغن سياه‌‌ دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فارماكوگنوزي، دانشكده داروسازي، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران
 
چکیده: 
تركيب شيميايي اسانس و روغن استخراج شده از دانه‌هاي گياه سياه‌دانه با نام علمي (Nigella sativa L) از خانواده آلاله (Ranunculaceae) به وسيله دستگاه‌هاي كروماتوگرافي گازي تجزيه‌اي و كروماتوگرافي گازي متصل به طيف نگار جرمي تعيين شد. در روغن و اسانس حاصل به ترتيب 8 (شامل 5/99 درصد كل اجزاي روغن) و 32 تركيب (شامل 7/86 درصد كل اجزاي اسانس) شناسايي شدند. مواد عمده روغن، اسيدهاي لينولئيك (6/55 درصد)، اولئيك (4/23 درصد) و پالميتيك (5/12 درصد) بودند. اجزاي عمده اسانس سياه‌دانه عبارتند از :‌ ترانس - آنتول (3/38 درصد)، پارا - سيمن (8/14 درصد)، ليمونن (3/4 درصد) و كارون (0/4 درصد).
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 721
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی