3 SID.ir | بررسي فروپاشي گرانول هاي گوگرد كشاورزي تهيه شده در دماي بهينه محيط انجماد

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي فروپاشي گرانول هاي گوگرد كشاورزي تهيه شده در دماي بهينه محيط انجماد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشگاه صنعت نفت
 
چکیده: 

به منظور سهولت كاربرد و با در نظر گرفتن مسائل زيست محيطي و ايمني، گوگرد در كشاورزي به صورت گرانول مصرف مي شود. سختي گرانول هاي گوگرد كشاورزي بايد به حدي باشد كه در زمان حمل و نقل و انبارش، كمترين مقدار خاكه تشكيل شود. از طرف ديگر با مصرف گرانول هاي گوگرد كشاورزي، باكتري هاي تيوباسيلوس موجود در خاك، ذرات گوگرد عنصري را به اسيد سولفوريك تبديل نموده و باعث كاهش pH خاك مي شوند. يكي از عوامل موثر بر اكسيداسيون گوگرد در خاك، اندازه ذرات آن مي باشد. بنابراين سختي گرانول هاي گوگرد كشاورزي بايد به گونه اي باشد كه در تماس با آب به تدريج متورم شده و به ذرات بسيار ريز گوگرد فروپاشيده شود. در اين پژوهش، ابتدا با بررسي سختي و ساختار ميكروسكوپ الكتروني گرانول هاي گوگرد عنصري به دست آمده در دماهاي مختلف، دماي بهينه محيط انجماد تعيين گرديد. نتايج آناليز نشان داد كه دماي بهينه حدود 30oC است. در دماهاي بالاتر ميزان تشكيل خاكه به مقدار قابل توجهي افزايش مي يابد. در مرحله بعد گرانول هاي گوگرد كشاورزي، گوگرد كشاورزي غني شده با آهن، روي و منگنز در دماي بهينه محيط انجماد تهيه گرديدند. مقاومت مكانيكي، سايشي و درصد فروپاشي گرانول هاي كودهاي گوگردي اندازه گيري شد. نتايج حاصل نشان داد كه سختي گرانول هاي كودهاي گوگردي نسبت به گوگرد عنصري افزايش يافته است كه اين مساله مي تواند به دليل وجود مواد معدني در آنها باشد. در عين حال درصد ازهم پاشيدگي گرانول هاي كودهاي مذكور نيز به مقدار قابل توجهي افزايش يافته است به طوري كه بيش از 94% از گرانول ها طي مدت 2 ساعت فروپاشيده مي شوند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 211
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی