برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 330 تا صفحه 335 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي برخي از ويژگي هاي شيميايي کره غني شده با پودر مغزهاي گردو و فندق

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

مصرف مواد غذايي محتوي کلسترول و اسيدهاي چرب اشباع نظير کره مي تواند موجب افزايش کلسترول سرم و ايجاد بيماري هاي قلبي و عروقي شود. بدين منظور، تلاش هاي بسياري جهت کاهش ميزان اين ترکيبات در مواد غذايي صورت گرفته است. در اين بررسي پودر مغزهاي گردو و فندق در مقادير 0 يا نمونه شاهد (بدون مغز)، 10، 20 و %30 به منظور بررسي ويژگي هاي شيميايي (عدد اسيدي، عدد پراکسيد و پايداري اکسيداسيوني) به کره اضافه شد و نمونه ها بعد از بسته بندي به دو صورت معمولي و تحت خلاء به مدت 90 روز در دماي 5 درجه سانتيگراد در يخچال نگهداري شدند و هر 30 روز مورد آزمايش قرار گرفتند. افزودن مغزهاي گردو و فندق به کره موجب افزايش معني داري (P<0.001) در عدد اسيدي کره شد. همچنين روند افزايشي عدد اسيدي در نمونه هاي حاوي مغز در طول زمان نگهداري بيشتر بود. نمونه کنترل، عدد پراکسيد بيشتري در مقايسه با نمونه هاي حاوي مغز داشت. با گذشت زمان عدد پراکسيد هم در نمونه هاي حاوي مغز و هم نمونه شاهد افزايش معني داري (P<0.001) داشت. با اين حال عدد پراکسيد تمامي نمونه هاي حاوي مغز در طول نگهداري پايين تر از حد مجاز استاندارد ملي ايران بود. نمونه هاي بسته بندي شده تحت خلاء نيز در مقايسه با نمونه هاي بسته بندي شده به شيوه معمولي عدد اسيدي و عدد پراکسيد کمتري را نشان دادند. همچنين افزودن مغز به کره موجب کاهش پايداري اکسيداسيوني نمونه ها گرديد. اين مطالعه نشان مي دهد که کره حاوي مغز گردو و فندق با توجه به دارا بودن اسيدهاي چرب ضروري، مي تواند به عنوان يک محصول لبني جديد و فراسودمند به بازار مصرف معرفي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امامی، ش.، و آزادمرددمیرچی، ص.، و حصاری، ج.، و پیغمبردوست، س.، و رافت، س.، و رمضانی، ی.، و نعمتی، م. (1390). بررسی برخی از ویژگی های شیمیایی کره غنی شده با پودر مغزهای گردو و فندق. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 7(4), 330-335. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193129



Vancouver : کپی

امامی شیوا، آزادمرددمیرچی صدیف، حصاری جواد، پیغمبردوست سیدهادی، رافت سیدعباس، رمضانی یوسف، نعمتی محبوب. بررسی برخی از ویژگی های شیمیایی کره غنی شده با پودر مغزهای گردو و فندق. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2021July25];7(4):330-335. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193129



IEEE : کپی

امامی، ش.، آزادمرددمیرچی، ص.، حصاری، ج.، پیغمبردوست، س.، رافت، س.، رمضانی، ی.، نعمتی، م.، 1390. بررسی برخی از ویژگی های شیمیایی کره غنی شده با پودر مغزهای گردو و فندق. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 7(4), pp.330-335. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193129.



 

 
بازدید یکساله 176 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی