4 SID.ir | جداسازي پکتين لياز از آسپرژيلوس نايژر و اثر آن در بهبود فرايند تخمير در توليد چاي سياه

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

جداسازي پکتين لياز از آسپرژيلوس نايژر و اثر آن در بهبود فرايند تخمير در توليد چاي سياه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
چکیده: 

تخمير يکي از فرايندهاي مهم در توليد چاي سياه، مي باشد که در اين مرحله با قرار گرفتن سوبسترا در معرض آنزيم، واکنش اکسيداسيون اتفاق افتاده و ترکيبات تعيين کننده خصوصيات کيفي چاي، توليد مي شوند. يکي از عوامل افزاينده اين ترکيبات، افزايش ميزان تماس بين آنزيم و سوبسترا است که با افزودن آنزيم هاي تخريب کننده ديواره سلولي برگ ميسر مي گردد. پکتيناز يکي از مهم ترين اين آنزيم ها است و آسپرژيلوس از مهمترين منابع ميکروبي در توليد اين آنزيم مي باشد. در اين تحقيق آنزيم پکتين لياز از Aspergillus niger جداسازي گرديد و به کمک روش جداسازي سه فازي از طريق افزودن t- بوتانول به عصاره خام حاوي آنزيم در حضور آمونيوم سولفات خالص سازي شد. بازده بدست آمده براي آنزيم پکتين لياز حاصل ازAspergillus niger  52 درصد و مرتبه خلوص نهايي آنزيم 16.65 به دست آمد. به منظور تعيين اثر آنزيم بر خصوصيات کيفي چاي، آنزيم خام و خالص در مرحله تخمير چاي جهت بهبود پارامترهاي کيفي چاي به آن اسپري گرديد. وزن مولکولي آنزيم خالص، pH اپتيمم و دماي اپتيمم آنزيم به ترتيب 12 KDa، 8 و 50 °C مشاهده شد. از بين تيمارهاي مورد بررسي، اثر عصاره خام آنزيمي روي پارامترهاي کيفي چاي بيشتر از آنزيم خالص مشاهده شد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 182
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی