3 SID.ir | اثر بسته بندي تحت خلاء بر ويژگي هاي شيميايي، ميکروبي و حسي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در يخ

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر بسته بندي تحت خلاء بر ويژگي هاي شيميايي، ميکروبي و حسي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در يخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

تمام فراورده هاي غذايي به دليل رعايت بهداشت، نگهداري، توزيع مناسب و حفظ کيفيت نياز به بسته بندي دارند، و بسته بندي تحت خلاء يکي از روش هاي جلوگيري از فساد است. بدين منظور در اين تحقيق، تغييرات برخي از فاکتورهاي کيفي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در بسته بندي هاي تحت خلاء و معمولي به مدت 18 روز در يخ همانند بازهاي نيتروژني فرار (TVB-N)، pH، ظرفيت نگهداري آب (WHC)، انديس تيوباربيوتوريک اسيد (TBARS)، خصوصيات حسي و تعداد باکتري هاي سرمادوست (PTC) مورد بررسي قرار گرفتند. pH نمونه هاي بسته بندي شده به شکل معمولي، با افزايش آلودگي به باکتري هاي سرمادوست، افزايش يافت. نتايج حاصل از آزمون ميکروبي نشان داد که تغييرات در بار باکتريايي فيله هاي ماهي سفيد، ارتباط مستقيمي با کيفيت حسي فيله ها در هر دو نوع بسته بندي در خلاء و معمولي دارد، و ماندگاري و کيفيت فيله هاي بسته بندي شده در خلاء در مقايسه با بسته بندي به شکل معمولي بهتر بود، به طوري که بسته بندي تحت خلاء موجب افزايش ماندگاري فيله ها به مدت 3 روز نسبت به فيله هاي بسته بندي شده به شکل معمولي گرديد و به طور موثري، توليد بازهاي فرار نيتروژني را کنترل کرد، اما قادر به کنترل اکسيداسيون چربي طي نگهداري در يخ نبود. بنابراين بسته بندي تحت خلاء باعث افزايش زمان نگهداري و حفظ بهتر کيفيت هاي حسي، شيميايي و ميکروبيولوژيکي فيله هاي ماهي سفيد در يخ مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 105
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی