مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: زمستان 1390 , دوره 7 , شماره 4 ; از صفحه 298 تا صفحه 304 . عنوان مقاله: اثر بسته بندي تحت خلاء بر ويژگي هاي شيميايي، ميکروبي و حسي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در يخ نویسندگان: اعتماديان ياسمن, شعبان پور بهاره*, صادقي ماهونك عليرضا, شعباني علي, يحيايي محسن, دورديئي خدر آدرس: * گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان چکیده: تمام فراورده هاي غذايي به دليل رعايت بهداشت، نگهداري، توزيع مناسب و حفظ کيفيت نياز به بسته بندي دارند، و بسته بندي تحت خلاء يکي از روش هاي جلوگيري از فساد است. بدين منظور در اين تحقيق، تغييرات برخي از فاکتورهاي کيفي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در بسته بندي هاي تحت خلاء و معمولي به مدت 18 روز در يخ همانند بازهاي نيتروژني فرار (TVB-N)، pH، ظرفيت نگهداري آب (WHC)، انديس تيوباربيوتوريک اسيد (TBARS)، خصوصيات حسي و تعداد باکتري هاي سرمادوست (PTC) مورد بررسي قرار گرفتند. pH نمونه هاي بسته بندي شده به شکل معمولي، با افزايش آلودگي به باکتري هاي سرمادوست، افزايش يافت. نتايج حاصل از آزمون ميکروبي نشان داد که تغييرات در بار باکتريايي فيله هاي ماهي سفيد، ارتباط مستقيمي با کيفيت حسي فيله ها در هر دو نوع بسته بندي در خلاء و معمولي دارد، و ماندگاري و کيفيت فيله هاي بسته بندي شده در خلاء در مقايسه با بسته بندي به شکل معمولي بهتر بود، به طوري که بسته بندي تحت خلاء موجب افزايش ماندگاري فيله ها به مدت 3 روز نسبت به فيله هاي بسته بندي شده به شکل معمولي گرديد و به طور موثري، توليد بازهاي فرار نيتروژني را کنترل کرد، اما قادر به کنترل اکسيداسيون چربي طي نگهداري در يخ نبود. بنابراين بسته بندي تحت خلاء باعث افزايش زمان نگهداري و حفظ بهتر کيفيت هاي حسي، شيميايي و ميکروبيولوژيکي فيله هاي ماهي سفيد در يخ مي گردد. کلید واژه: بسته بندي تحت خلاء(Q2)ماندگاري(Q2)ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum)(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: انبارمانیعمر انباریزمان ماندگاریکمیت ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير بسته بندي تحت خلاء بر کيفيت و ماندگاري فيله ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) طي دوره نگه داري در دماي يخچالافزايش زمان ماندگاري فيله ماهي اوزون برون تازه (Acipenser stellatus) در شرايط بسته بندي تحت اتمسفر اصلاح شده (MAP) و خلاءمقايسه تغيير کيفيت ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) کامل و فيله شده و تعيين زمان ماندگاري آنها در طي نگهداري 18- درجه سانتي گرادمطالعه تاثير انواع بسته بندي برماندگاري فيله کپورعلفخوار (Ctenopharyngodon idella) در دماي يخچال 4oC تاثير توام بسته بندي خلاء و عصاره متانولي پوست انار بر ماندگاري و کيفيت ميگوي سفيد اقيانوسي (Peneous vannamei) طي نگهداري در يخچال مقالات همایشی مرتبط: بررسی افزایش عمر نگهداری پنیرهای سفید ایرانی با استفاده از بسته بندی های فعال و Mapبررسی رویکردهای بسته بندی در صنعت چایتاثیر مواد و ملزومات بسته بندی در طراحی بسته بندیجلوگیری از اسراف مواد غذایی با بسته بندی مناسبایده های نو در بسته بندی مواد غذایی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 70 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی