نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 298 تا صفحه 304 .
 
عنوان مقاله: 

اثر بسته بندي تحت خلاء بر ويژگي هاي شيميايي، ميکروبي و حسي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در يخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 
تمام فراورده هاي غذايي به دليل رعايت بهداشت، نگهداري، توزيع مناسب و حفظ کيفيت نياز به بسته بندي دارند، و بسته بندي تحت خلاء يکي از روش هاي جلوگيري از فساد است. بدين منظور در اين تحقيق، تغييرات برخي از فاکتورهاي کيفي فيله هاي ماهي سفيد (Rutilus frisii kutum) نگهداري شده در بسته بندي هاي تحت خلاء و معمولي به مدت 18 روز در يخ همانند بازهاي نيتروژني فرار (TVB-N)، pH، ظرفيت نگهداري آب (WHC)، انديس تيوباربيوتوريک اسيد (TBARS)، خصوصيات حسي و تعداد باکتري هاي سرمادوست (PTC) مورد بررسي قرار گرفتند. pH نمونه هاي بسته بندي شده به شکل معمولي، با افزايش آلودگي به باکتري هاي سرمادوست، افزايش يافت. نتايج حاصل از آزمون ميکروبي نشان داد که تغييرات در بار باکتريايي فيله هاي ماهي سفيد، ارتباط مستقيمي با کيفيت حسي فيله ها در هر دو نوع بسته بندي در خلاء و معمولي دارد، و ماندگاري و کيفيت فيله هاي بسته بندي شده در خلاء در مقايسه با بسته بندي به شکل معمولي بهتر بود، به طوري که بسته بندي تحت خلاء موجب افزايش ماندگاري فيله ها به مدت 3 روز نسبت به فيله هاي بسته بندي شده به شکل معمولي گرديد و به طور موثري، توليد بازهاي فرار نيتروژني را کنترل کرد، اما قادر به کنترل اکسيداسيون چربي طي نگهداري در يخ نبود. بنابراين بسته بندي تحت خلاء باعث افزايش زمان نگهداري و حفظ بهتر کيفيت هاي حسي، شيميايي و ميکروبيولوژيکي فيله هاي ماهي سفيد در يخ مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اعتمادیان، ی.، و شعبان پور، ب.، و صادقی ماهونک، ع.، و شعبانی، ع.، و یحیایی، م.، و دوردیئی، خ. (1390). اثر بسته بندی تحت خلاء بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی فیله های ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) نگهداری شده در یخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 7(4), 298-304. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193116



Vancouver : کپی

اعتمادیان یاسمن، شعبان پور بهاره، صادقی ماهونک علیرضا، شعبانی علی، یحیایی محسن، دوردیئی خدر. اثر بسته بندی تحت خلاء بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی فیله های ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) نگهداری شده در یخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2022August18];7(4):298-304. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193116



IEEE : کپی

اعتمادیان، ی.، شعبان پور، ب.، صادقی ماهونک، ع.، شعبانی، ع.، یحیایی، م.، دوردیئی، خ.، 1390. اثر بسته بندی تحت خلاء بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی فیله های ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) نگهداری شده در یخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 7(4), pp.298-304. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193116.



 

 
بازدید یکساله 151 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی