برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 291 تا صفحه 297 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان قندهاي احياکننده در سيب زميني با استفاده از گلوکزياب دستي و مقايسه آن با روش آنزيمي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

توسعه صنعت چيپس و فرهنگ رو به رشد مصرف آن در جامعه به ويژه در قشر جوان، روز به روز بر سرمايه گذاري هاي موجود در اين صنعت مي افزايد. اين موضوع توجه بيشتر به بخش هاي فرآوري محصول سيب زميني در صنعت چيپس و توليد هر چه با کيفيت تر اين محصول را مي طلبد. بدين منظور جهت بررسي امکان تخمين قندهاي احياکننده در غده هاي سيب زميني با استفاده از گلوکزياب دستي، آزمايشي در سال 1387 در دانشکده کشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد بصورت فاکتوريل و در قالب طرح کاملا تصادفي در سه تکرار به اجرا در آمد که در آن ميزان قندهاي احياکننده 4 رقم سيب زميني آگريا، سانته، پيکاسو و کايزر که به مدت دو ماه در دو دماي 3 و 7.5 درجه سانتيگراد در ژرميناتور نگهداري شده بودند به دو روش آنزيمي و استفاده از گلوکزياب اندازه گيري شدند. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد بين مقدار گلوکز تعيين شده توسط گلوکزياب دستي با مقدار گلوکز تعيين شده به روش آنزيمي اختلاف معني داري وجود ندارد، اما بين مقدار گلوکز تعيين شده توسط گلوکزياب و کل قندهاي احياکننده اختلاف معني داري وجود داشت. اثر شرايط نگهداري بر روي مقدار گلوکز و کل قندهاي احياکننده تعيين شده در هر دو روش گلوکزياب و آنزيمي معني دار شد و تيمارهايي که در دماي بالاتري نگهداري شده بودند از ميزان قند کمتري برخوردار بودند. اثر رقم بر روي مقدار گلوکز و کل قندهاي احياکننده تعيين شده به دو روش گلوکزياب و آنزيمي معني دار شد و در دماي نگهداري 3 درجه سانتيگراد، ارقام آگريا و سانته، بيشترين تجمع قند را داشتند، اما در دماي نگهداري 7.5 درجه سانتيگراد اختلاف معني داري بين مقدار قندهاي احياکننده در 4 رقم تحت بررسي مشاهده نشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 64
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی