4 SID.ir | بررسي اثر پيش تيمار فراصوت روي خشک شدن ورقه هاي کيوي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي اثر پيش تيمار فراصوت روي خشک شدن ورقه هاي کيوي
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
چکیده: 

هدف از اين پژوهش استفاده از پيش تيمار فراصوت، و بررسي زمان خشک شدن و قابليت جذب آب مجدد، نمونه هاي خشک شده کيوي (رقم هايوارد)، است. پيش تيمار فراصوت از نمونه هاي کيوي در سه سطح زماني 10، 20 و 30 دقيقه در دماي محيط در داخل آب مقطر، در حمام فراصوت، با فرکانس 45 kHz انجام گرفت. سپس نمونه ها در داخل آون با دماي 65 درجه سانتيگراد تا رسيدن به ميزان رطوبت %20 (±3) قرار گرفتند. نتايج حاصل از زمان خشک شدن نشان دادند که با کاهش ضخامت نمونه هاي کيوي از 8 به 6 ميلي متر و افزايش زمان فراصوت، زمان رسيدن به ميزان رطوبت %20، براي هر تيمار کاهش يافت. به طوري که زمان لازم براي رسيدن به ميزان رطوبت %20 در نمونه هاي کيوي 6 و 8 ميلي متري، مربوط به نمونه هاي پيش تيمار شده با فراصوت 30 دقيقه، به ترتيب با زمان 299 و 404 دقيقه بود. نتايج حاصل از جذب آب مجدد نشان داد که، در تمام موارد، ميزان آب جذب شده با افزايش زمان موج دهي با فراصوت؛ و کاهش ضخامت نمونه هاي کيوي از 8 به 6 ميلي متر، به طور معني داري، در مقايسه با نمونه شاهد افزايش يافت. نتايج ارزيابي حسي در مورد رنگ، طعم، بافت، چروکيدگي و پذيرش کلي کيوي خشک شده نشان داد، که اعمال فراصوت از مقبوليت بيشتري نسبت به نمونه شاهد برخوردار بوده است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 255
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی