مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: زمستان 1390 , دوره 7 , شماره 4 ; از صفحه 263 تا صفحه 272 . عنوان مقاله: بررسي تاثير پيش تيمار اسمز و فراصوت بر برخي ويژگي هاي کيفي موز خشک شده به روش هواي داغ نویسندگان: شهيدي فخري, محبي محبت*, نوشاد محمد, احتياطي احمد, فتحي ميلاد آدرس: * گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد چکیده: موز يکي از مهم ترين ميوه هاي گرمسيري از منظر اقتصادي و صنعتي مي باشد. با اين وجود موز ميوه اي فسادپذير بوده و قابل انجماد نمي باشد، لذا مهم ترين روش نگهداري آن خشک کردن است. استفاده از هواي داغ مرسوم ترين روش خشک کردن مي باشد. با اين وجود خشک کردن توسط هواي داغ انرژي بر بوده و درنتيجه مقرون به صرفه نيست. بنابراين استفاده از پيش تيمارهايي که سبب کاهش آب بافتي و سهولت انتقال جرم هنگام خشک کردن با هوا مي شوند، بسيار مفيد خواهد بود. استفاده از فرآيند آبگيري اسمزي يا امواج فراصوت به عنوان يک پيش تيمار قبل از خشک کردن، ميتواند ضمن افزايش راندمان خشک کردن باعث کاهش هزينه نيز گردد. بنابراين در اين تحقيق تاثير فاکتورهاي: نوع محلول اسمزي (گلوکز، ساکارز)، مدت زمان غوطه وري در محلول اسمزي (30، 45 و 60 دقيقه)، غلظت محلول اسمزي (30 و 50 درصد) و مدت زمان صوت دهي با امواج فراصوت (30، 20، 10 دقيقه) بر ميزان از دست دادن آب، جذب مواد جامد، چروکيدگي، ضريب نفوذ رطوبت و رنگ نمونه ها در فرايند تلفيقي اسمزي - هواي داغ مورد بررسي قرار گرفت که بيشترين ميزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد و همچنين کم ترين ميزان چروکيدگي در هنگام استفاده از محلول 50 درصد گلوکز در هر دو پيش تيمار به دست آمد. برخلاف کاربرد امواج فراصوت، استفاده از پيش تيمار آب گيري اسمزي، بر ميزان مولفه هاي رنگي تصاوير نمونه هاي موز خشک شده موثر بود. کلید واژه: آب گيري اسمزي(Q2)پردازش تصوير(Q2)خشک کردن(Q2)فراصوت(Q2)موز(Q3)ويژگي هاي کيفي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: شبکه عصبیآبگیری اسمزیپیش بینیماشین بردار پشتیبانخشک کنآبگیری اسمزیچروکیدگیسرخ کردنانتقال جرممایکروویواولتراسوندچروکیدگیمایکروویوبستر سیالکیویچروکیدگی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مطالعه سينتيک خشک کردن قارچ خوراکي پيش تيمار شده با آب گيري اسمزيبررسي تاثير شرايط فرآيند بر ميزان آبگيري ورقه هاي نارنجبررسي پديده هاي انتقال جرم درخلال فرايند خشک کردن اسمزي گلابي با استفاده از محلول هاي ساکارز بازتغليظ شدهبهينه سازي فرآيند ترکيبي آبگيري اسمزي در فشار کاهش يافته ناپيوسته – خشک کردن با هواي داغ برش هاي پرتقال با استفاده از روش سطح پاسخاستفاده از اسمز در بهينه سازي فرآيند خشک کردن موز مقالات همایشی مرتبط: استفاده از انرژی فراصوت بصورت مستقیم و غیرمستقیم طی خشک کردن میوه ها: تئوری و کاربردتحلیل مصرف انرژی خشک کردن اسمزی نعناعاثر عوامل مختلف بر خشک کردن اسمزی مواد غذاییبررسی فرآیند اسمزی موز با استفاده از کلرید کلسیم و بهینه سازی فرایند با استفاده از روش الگوریتم ژنتیکبررسی تاثیر پیش تیمار فراصوت و آبگیری اسمزی بر روی برشهای خرمالو (.Diospyrus kaki L) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 267 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی