5 SID.ir | تعيين بهترين سطح جايگزيني پروتئين پودر ماهي با انواع پودر خون در جيره جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تعيين بهترين سطح جايگزيني پروتئين پودر ماهي با انواع پودر خون در جيره جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنورد، بجنورد، ایران
 
چکیده: 

به منظور تعيين بهترين سطح جايگزيني پودر ماهي با پودر خون، آزمايشي در قالب طرح كاملا تصادفي به روش فاكتوريل (5×3) با سه منبع پودر خون (كشتارگاه هاي صنعتي مشهد، ياسوج و تالش) و پنج سطح جايگزيني (صفر، 30، 40، 50 و 60 درصد) اجرا شد. 600 قطعه جوجه يك روزه گوشتي به صورت مخلوط از هر دو جنس به صورت تصادفي به 15 تيمار كه هر تيمار چهار تكرار داشت اختصاص داده شد. نوع پودر خون اثر معني داري بر مصرف خوراك، افزايش وزن، ضريب تبديل غذا، درصد سينه، ران و چربي محوطه شكمي نداشت. اثر سطح جايگزيني بر خوراك مصرفي، افزايش وزن و ضريب تبديل غذا معني دار بود (P<0.05). به طوري كه بيشترين مصرف خوراك مربوط به 30 درصد جايگزيني بود كه با ساير سطوح اختلاف معني دار داشت (P<0.05). كمترين مصرف خوراك مربوط به 50 درصد جايگزيني بود كه با ساير تيمارها اختلاف معني دار داشت (P<0.05). بيشترين افزايش وزن مربوط به 30 درصد جايگزيني بود كه به جز 40 درصد جايگزيني با ساير تيمارها اختلاف معني دار داشت (P<0.05). اثر نوع پودر خون و سطح جايگزيني و اثر متقابل آنها بر درصد سينه، ران و چربي محوطه شكمي معني دار نبود. جايگزيني 50 درصد پروتئين پودر ماهي با پودر خون مشهد باعث بهبود ضريب تبديل غذا شد. لذا 50 درصد جايگزيني پروتئين پودر ماهي توسط پودر خون مشهد در جيره جوجه هاي گوشتي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 172
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی